Droge neus

Wat zijn de kosten voor een staar operatie bij de hond?

[ez-toc]

Een hond heeft normaal gesproken ontzettend goede ogen, het is alleen wel zo dat het zicht van honden achteruit kan gaan naarmate ze ouder worden. Dit is bij mensen zo, maar bij honden werkt het eigenlijk hetzelfde. Zo kan het voorkomen dat jouw hond last krijgt van staar. Het is gelukkig is wat je op kan laten lossen door de dierenarts.

Veel mensen weten niet precies wat staar is, ze denken gelijk dat hun blind geworden is als ze het horen van de dokter. Dit is natuurlijk helemaal niet zo, in dit artikel gaan we dan ook kijken naar wat staar precies is en wat de kosten zijn van een operatie om staar te behandelen.

staar honden

Wat is staar nu precies?

Staat is eigenlijk een soort vertroebeling aan het oog. Het wordt ook wel eens cataract of grauwe staar genoemd, het is dan ook echt iets wat je eigenlijk alleen bij oudere honden ziet. Echter zien we je laatste jaren dat staar ook steeds vaker bij jonge honden voorkomt. Staar ontstaat eigenlijk in de meeste gevallen door een ontsteking of door een aandoening.

Als jouw hond last heeft van staar dan kan hij niet meer zo goed zien. Overdag valt het nog wel mee, maar het zicht wordt pas echt slecht in het donker of in het halfdonker door de scherming. In erge gevallen kan staar zorgen voor blindheid, al komt dit over het algemeen niet echt vaak voor.

Er zijn verschillende signalen waaraan jij kunt zien of jouw hond misschien last heeft van staar. Zo kan het zijn dat jouw huisdier staar heeft als hij ontzettend veel drink of als hij veel plast. Maar het kan ook zich laten zien als er een grotere eetlust is of als hij erg mager is. Dit kan namelijk te maken hebben met een onderliggende ziekte wat de oorzaak is, zoals suikerziekte.

Start met vergelijken

De kosten van de operatie

In de meeste gevallen zal er geen operatie nodig zijn voor jouw hond, vooral als jouw hond al oud is. De hond die kan namelijk prima zijn weg vinden in het donker door middel van de andere zintuigen, dit bekent dan ook dat een operatie niet echt bevorderend is. Dit geldt echter niet voor jonge honden, deze honden worden meestal wel geopereerd aan staar.

Een behandeling voor staar is niet echt bepaald goedkoop. Het is dan ook vrij lastig om een bepaald bedrag te geven, de prijzen lopen namelijk sterk uiteen. Zo ben je voor een zwaardere hond meer kwijt en ook in de Randstad betaal je extra. Een schatting kan wel gegeven worden, dit zal dan ook ongeveer tussen de €900 en €1500 zijn voor een operatie.

Hond laten verzekeren

Het kan natuurlijk zomaar voorkomen dat jouw hond last heeft van staar wat behandeld moet worden. Als dit het geval is dan kan het dus wel eens zo zijn dat je aardig wat geld kwijt zal zijn met de behandeling. Het is namelijk nog niet zo goedkoop om een behandeling te laten plegen voor je hond. En bij de bovenstaande prijzen komen ook nog eens de medicijnen. Gelukkig kan je wel kosten besparen, dit is door een hondenverzekering af te sluiten.

Door middel van deze verzekering kan je de kosten die je maakt vergoed krijgen. Hierdoor bespaar je dus aanzienlijk wat geld, al helemaal als je een hond hebt die een vrij uitgebreide behandeling nodig zal hebben om de staar te behandelen. Bij ons kun je dus alle verzekeringen vinden, zo weet je precies wat bij je past.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs