Puppy zindelijk

Kosten voor het laten inslapen van een hond

[ez-toc]

Je hebt jaren lang plezier gehad van die trouwe viervoeter thuis, maar dan komt het onvermijdelijke. Je hond komt te overlijden of wordt ziek, hier kun je nu eenmaal niets aan doen. Het is dan ook belangrijk dat je een beetje na gaat denken over wat je wilt doen.

Als jouw hond te oud wordt of als hij gewoonweg te ziek is dan is het mogelijk een optie om hem in te laten slapen. Jouw hond kan soms gewoon niet verder, in laten slapen is dan nog de enige optie. Zitten hier nog bepaalde kosten aan vast of is dit gratis? Om daar antwoord op te krijgen moet je snel verder lezen!

Goedkoop hond laten inslapen

Wat kost het inslapen van een hond?

De kosten voor het inslapen van de hond zijn per dierenarts weer anders. Er zijn een aantal factoren die de kosten voor het inslapen hoger of lager kunnen laten uitvallen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij de dierenarts een afspraak te maken voor de prik, maar je kan er ook voor kiezen dat de dierenarts bij jouw huis langs komt om het in te laten slapen.

Het verschil is dat in laten slapen bij jouw thuis natuurlijk wel duurder is, maar het grote pluspunt is dat zowel de hond als jij op een rustige manier afscheid kan nemen De kosten voor het inslapen van de hond op de dierenartspraktijk liggen over het algemeen rond de 90 euro. Wanneer je ervoor kiest om de dierenarts thuis langs te laten komt, is de prijs meestal 135 euro.

Daarnaast speelt het gewicht van de hond ook een rol in de kosten voor het in laten slapen. Een hond die een stuk zwaarder is zal meer kosten dan een duurdere hond. Dit komt omdat er meer narcose en slaapmiddel nodig is voor de spuit. Ook is het verschillend voor je woonplaats, de kosten voor het in laten slapen van je hond zijn in de Randstad hoger dan in de buitengebieden.

Start met vergelijken

De wijze van afscheid nemen bij euthanasie

Wanneer je jouw hond hebt laten inslapen is dit altijd even slikken. Maar je moet alleen  al snel na gaan denken over de manier waarop jij afscheid wilt nemen. Er zijn verschillende manieren waarop jij afscheid kan nemen. Je kan ervoor kiezen om jouw hond te cremeren, begraven, maar je hebt ook de mogelijkheid om de hond achter te laten om opgehaald te worden, ook wel destructie genoemd. Iedere mogelijkheid heeft zo weer zijn eigen prijskaartje.

De gemiddelde kosten voor een hondenbegrafenis voor een gemiddelde hond bedragen liggen rond de 275 euro, dit is exclusief grafhuur. De grafhuur is gemiddeld 30 euro per jaar. De gemiddelde kosten van een crematie zijn toch al snel 80 euro of 150 euro, dit is afhankelijk van een individuele crematie of een gezamenlijke. Tot slot zijn de kosten voor het verwerken gemiddeld 17,50 euro voor een gemiddelde hond.

Goedkoop hond laten inslapen

Misschien vindt jij dit allemaal wel erg veel geld, en ben je bang dat je dit later niet kan betalen. Dat kan natuurlijk zo zijn, er is hier  echter een oplossing voor verzonnen. Dit is een hondenverzekering, door middel van deze verzekering krijg je vaak veel kosten vergoed door de verzekeraar. Zo zijn er ook verzekeraars die de kosten van het in laten slapen ook vergoeden, mocht je willen weten welke dit zijn dan kun je een kijkje nemen bij onze vergelijking van de honden verzekeringen. Zo kan je precies zien hoe duur een bepaalde verzekering is en wat de voordelen zijn van een bepaalde verzekering. Zo hoef je in ieder geval je geen zorgen te maken over de kosten van het in laten slapen, dit bespaart je een hoop zorgen en stress.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs