Prijs vaccinatie

Kosten voor narcose bij de hond

[ez-toc]

Je hoopt natuurlijk altijd dat jouw hond gezond is. Zo kan hij tenminste lekker spelen en bewegen. Het kan alleen natuurlijk altijd voorkomen dat jouw hond ziek wordt of dat hij een bepaalde behandeling moet ondergaan. Als er gesneden moet worden dan is de kans erg groot dat hij onder narcose moet. Dit zorgt er tenslotte voor dat de hond geen pijn zal voelen tijdens de behandeling. Het is alleen wel zo dat deze narcose natuurlijk niet gratis is, in sommige gevallen kan de rekening dan ook nog best hoog uitvallen. Wat kost een narcose voor de hond nu eigenlijk en wanneer is het nodig? Lees verder om daar allemaal achter te komen!

Wanneer narcose gebruiken voor de hond?

Een hond hoeft niet voor iedere behandeling onder de narcose, dat zou natuurlijk een beetje raar zijn. Soms is een plaatselijke verdoving al genoeg voor een operatie, dan is een narcose een tikkeltje aan de zware kant. Narcose zal dus eigenlijk alleen gebruikt worden als jouw hond een behandeling moet ondergaan waarbij de dokter niet mag hebben dat de hond beweegt of dat hij pijn lijdt.

Start met vergelijken

Zo kan er dus een narcose behandeling plaatsvinden als de hond een operatie moet krijgen aan zijn organen. Een operatie als deze is dusdanig pijnlijk dat de narcose eigenlijk standaard is. Los van deze soort operaties volstaat normaal gesproken een soort ruggenprik. Je kunt altijd op internet kijken naar de behandeling die jouw hond nodig heeft, dan kun je in een ogenblik zien of narcose nodig zal zijn of niet.

De verschillende soorten narcose

Er zijn verschillende soorten narcose die jouw hond zou kunnen krijgen. De prijs is dan ook geheel afhankelijk van de soort die jouw hond zal krijgen. De leeftijd en de conditie van de hond zijn van belang. Sommige medicatie mag niet gebruikt worden bij jongere of zieke honden. Dit is dan ook de redend dat de dokter van tevoren gaat kijken wat voor soort narcose jouw hond toegediend zou kunnen krijgen. Vaak krijgt een hond gasnarcose, dit is de meest voorkomende soort. Het hoeft niet door het lichaam te worden opgenomen, de hond is al verlamd als hij het inademt. Er zit altijd zuurstof bij, de hond die moet natuurlijk nog wel kunnen ademen anders zou hij stikken.

Afhankelijk van de soort narcose die nodig is wordt dus de prijs bepaald. Aangezien er over het algemeen sprake is van gasnarcose zullen we deze er dan ook even bij pakken. Een hond die onder deze narcose moet kost meestal €65,-. Dit is dus een aanzienlijk bedrag, al helemaal als jouw hond vaak onder het mes moet of wanneer hij vaak een gebitsbehandeling moet ondergaan. Het voordeel van deze prijs is wel weer dat de behandeling er al bij zit, de prijs is dan ook echt het bedrag wat je moet betalen. Er komen geen bepaalde kosten meer bij voor de gebruikte spullen of voor de verrichte arbeid, dit scheelt dan ook echt wel aanzienlijk wat.

narcose hond

Hond laten verzekeren

Het is dus niet al te duur om een hond onder narcose te brengen, alleen kunnen de kosten wel aardig op gaan lopen als jouw hond vaak naar de dierenarts moet voor een bepaalde behandeling. Een manier om aanzienlijk wat geld te besparen is door een hondenverzekering af te sluiten. Hiermee krijg je namelijk de behandelingen die je laat doen voor de hond vergoed van de verzekeraar.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Honden acupuctuur

Acupunctuur bij honden

Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te voelen. Tegenwoordig wordt