Cocktailprik

Patella luxatie bij de hond operatie kosten

[ez-toc]

Heb jij thuis een hond? Als het antwoord ja is dan hoop jij natuurlijk ook dat  jouw hond gezond is. Een gezonde hond thuis is nu eenmaal stukken prettiger dan een hond die last heeft van allerlei dingen. Maar de kans is altijd aanwezig dat jouw hond last heeft van bepaalde symptomen, zonder dat jij dit zelf eigenlijk weet. Eén van deze dingen is een Patella Luxatie. Klinkt een beetje raar allemaal natuurlijk, wil jij weten wat het is en wat je er tegen kan doen? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

patella

Wat is Patella Luxatie?

Het klinkt allemaal erg lastig, maar dit is het niet. De term Patella Luxatie staat namelijk gewoon voor een aandoening waarbij de schijf van de knie niet goed vast zit bij de hond. Deze kan dus elk moment los schieten. Dit is natuurlijk niet prettig, een hond moet gewoon goed kunnen bewegen en lopen. Normaal moet de knieschijf in het kommetje te zitten, bij honden die hier last van hebben gebeurt dit dus niet. Hierdoor is er sprake van knobbel die te ver naar binnen zit, de knieschijf  ligt dus niet diep genoeg in de gleuf. Dit zorgt er voor dat hij los schiet bij bepaalde bewegingen.

Deze aandoening ontstaat door de genen van de hond, het is dus echt aanleg die een bepaalde hond kan hebben. Er zijn verschillende hondenrassen die hier gevoelig voor zijn. Dit zijn: de Engelse en Franse Bulldog, Dwergkees, Yorkshire Terriër, Chihuahua, Dwergpincher, Teckels, kleine Terriërs en Dwergpoedels. Maar ook bij diverse andere soorten kan patella luxatie voorkomen.

De behandeling

Als je hond onderzocht wordt door de dierenarts dan zal deze arts door middel van een orthopedisch onderzoek gaan kijken of er echt sprake is van een aandoening aan de knie of dat het probleem een andere oorzaak heeft. Ook kunnen er foto’s gemaakt worden van het bot, zo kan de arts gelijk zien of er nog meer aan de hand is met jouw hond. Er zijn verschillende gradaties bij deze aandoening. De eerste graad is dat de knieschijf handmatig uit de geul gedrukt kan worden, maar vanzelf weer zal loslaten. Bij de tweede kraag is de knieschijf al uit de gleuf wanneer de hond beweegt. Bij de derde graad ligt de knieschijf helemaal langs de gleuf maar kun je hem wel terug stoppen. Bij de laatste graad ligt hij er echt definitief naast.

Start met vergelijken

Kosten van de behandeling

De kosten voor de eerste bijeenkomst zijn inclusief 2 röntgen foto’s € 150,- gemiddeld. Voor de operatie ben je ongeveer tussen de € 550 en € 850 kwijt. Hierin zitten de röntgen foto’s die na de operatie zijn gemaakt. Ook pijnstilling en antibioticum die tijdens de operatie worden toegediend zitten in deze prijs. De nazorg en controle zitten er eveneens in Het totale prijskaartje voor de behandeling is dus ongeveer tussen de € 700 en € 1000 euro. Deze kosten zijn echter nog wel zonder pijnstilling, tranquilizers, antibioticum kuur en andere aanvullende medicijnen en handelingen.

Hond verzekeren

Je kan er ook voor kiezen om jouw hond te laten verzekeren, het grote pluspunt van deze optie is dat je bij bepaalde verzekeraars vrijwel de gehele behandeling vergoed krijgt. Dit is natuurlijk ideaal als jij een hond hebt waarvan bekend is dat hij een groter risico loopt. Het is een beetje afhankelijk van de soort hond of deze kans groot is. Dit hebben we ook al even aangekaart maar je kan dit ook wel terugvinden op internet. Je betaalt uiteraard wel een bedrag in de maand, maar als je veel moet betalen voor de hond dan is dit altijd minder. Wil je een goedkope hondenverzekering afsluiten? Neem een kijkje op onze dierenverzekering vergelijker, zo kan je precies zien wat nu de prijs in de maand is van een bepaalde verzekering. Ook staan de voordelen van de betreffende verzekering hier bij gegeven, zo is het maken van een keuze nog makkelijker.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs