prikpil hond kosten 2

Wat zijn de kosten voor een prikpil bij een hond?

[ez-toc]

Een hond in huis hebben is niet echt goedkoop, je bent namelijk toch altijd meer kwijt aan een hond dan je in eerste instantie gedacht zou hebben. Zo is het goed mogelijk dat je voor jouw hond een prikpil moet halen, dit is nodig als je jouw hond niet wilt laten steriliseren of als je er nog mee wilt gaan fokken. Lees snel verder waarom deze pil nodig is en wat hij dan eigenlijk kost.

Wat is een prikpil voor honden?

Een prikpil is dus voor de mensen die hun hond niet willen laten steriliseren of die er voor kiezen om hun teefje te laten fokken.  De pil is eigenlijk een beetje hetzelfde als de pil voor vrouwen . Jouw hondje krijgt een injectie waarin vrouwelijke hormonen zitten die er voor zorgen dat de loopsheid afneemt  en die voorkomt dat je hond zomaar zwanger wordt.

Voor de allereerste injectie moet je teef al wel een keer loops zijn geweest. Na drie maanden kan je hond de eerste prik krijgen. Deze injecties worden in het begin een aantal keer gegeven, jouw hond krijgt om de drie, vier en vijf maanden deze prik bij de kliniek. Als je je hond blijvend de prikpil wilt geven om die loopsheid een beetje te onderdrukken dan moet je elke vijf maanden naar de kliniek. Zoals je wel kunt bedenken is het hebben van een hond niet echt bepaald goedkoop.

prikpil hond kosten

Waarom de prikpil nemen?

Een prikpil voor de hond is dus een super handig alternatief. Het is alleen wel zo dat het vaak gezien wordt als een soort tijdelijke oplossing. Je kunt niet voor altijd te prik blijven geven. Als je namelijk nog wilt fokken dan kun je hem wel geven als hij jong is, maar als je wel wilt dekken dan is het natuurlijk een beetje overbodig om iedere keer weer die prik te halen.

Er zit een klein nadeel aan de prik en dat is dat er verschillende bijwerkingen kunnen optreden bij de hond. Zo kan de hond last gaan krijgen van diverse ontstekingen of van een afwijking aan de eierstokken. Het voordeel is alleen wel weer dat de kans hierop erg klein is, over het algemeen hoef je je dus geen zorgen te maken om jouw hond als je de pil laat nemen. Het is alleen wel zo dat de prik nooit helemaal betrouwbaar is,  maar dit is met de normale pil ook niet.

Start met vergelijken

De kosten van de prikpil

Het is lastig om een prijs te geven voor de pil, het is namelijk voor iedere hond wel weer anders. Het is over het algemeen zo dat de prik tussen de €10,- en €30,- kost. Dit lijkt niet zo veel maar dat is het wel als je ieder jaar meerdere prikken moet halen. Over een jaar ben je dus best wel wat kosten kwijt. Het is dus op de korte termijn wel goedkoper dan een sterilisatie, maar als je geld wilt besparen dan kun je beter gelijk kiezen voor het steriliseren.

Hond laten verzekeren

Je hebt het al gezien, een hond in huis nemen is nooit echt goedkoop te noemen. Gelukkig is er een manier om deze kosten te beperken tot een minimum, dit is door een hondenverzekering af te sluiten voor jouw huisdier. Door middel van deze verzekering zijn de kosten die je maakt te verhalen op de aanbieder, je betaalt natuurlijk wel een maandelijkse premie maar dit zal altijd minder zijn dan het totale bedrag aan rekeningen.

Een hondenverzekering is dus de beste keuze om kosten te besparen voor jouw huisdier. Dit komt door het feit dat vele kostenposten vallen onder de premie. Zo zijn er aanbieders van deze verzekeringen die eigenlijk alle kosten die je maakt wel teruggeven. Op onze site kun je dus terecht voor een overzicht van de diverse verzekeringen voor honden en andere huisdieren, zo kan je gelijk zien wat nu voor jou een handige verzekering zou zijn.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs