puppy heeft diarree 2

Puppy heeft last van diarree

[ez-toc]

Een puppy in huis is eigenlijk elk moment van de dag wel gezellig. Deze kleine huisdieren zitten altijd weer vol energie. Het is alleen niet meer zo leuk als jouw puppy last heeft van diarree. Wanneer dit gebeurt dan ben je heel de dag alleen maar aan het opruimen. Hier zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Heb je nog geen naam voor jouw hond maar ben je op zoek naar ideeën klik dan hier alle hondennamen! In dit artikel leggen we uit wat de oorzaak is, wat je kunt doen en of het schadelijk is of niet. Lees dus snel verder om daar achter te komen!

Mijn puppy heeft diarree

Goed, jouw puppy heeft dus diarree. Hoe komt dit nu eigenlijk? Er zijn diverse oorzaken te benoemen die kunnen zorgen voor diarree, een puppy is nu eenmaal ontzettend gevoelig. Zo kan het zijn dat jouw puppy iets verkeerds heeft gegeten. Dit kun je meestal wel zien aan het soort voedsel wat je koopt, controleer dus even of deze wel echt van goede kwaliteit is.

Ook is het zo dat een puppy sneller een infectie zal krijgen. Dit komt door het feit dat de puppy nog niet zo’n heel goede weerstand heeft opgebouwd. Dat komt pas echt met de tijd. Als hij inderdaad een infectie in de darmen heeft dan kun je altijd naar de dierenarts toe gaan voor een oplossing. Deze kan je mogelijk een middel meegeven waarvan de diarree zal stoppen.

Het kan ook zo zijn dat de puppy een beetje angstig is, dit komt regelmatig voor. Het is nu eenmaal voor een puppy best wel druk in een normaal huishouden. Al helemaal als je een hoop kinderen hebt die elke keer met het beestje willen spelen. De puppy moet dan ook nog echt een beetje wennen aan de nieuwe omgeving, hierdoor kan hij last krijgen van diarree.

puppy heeft diarree

Is mijn hond ziek?

Het is niet altijd nodig om naar de dierenarts te gaan. In de meeste gevallen gaat de diarree binnen enkele dagen wel weer over. Als dit nu niet het geval is en als de puppy niet meer zoveel honger heeft dan is het wel handig om even op controle te gaan om te kijken of alles wel zo goed is met de pup. Dit komt omdat de hond al snel uitgedroogd kan raken, het hondje is namelijk nog ontzettend klein dus deze houdt niet veel vocht vast.

Je kunt ook kijken naar het gedrag van de hond. Als jouw puppy gewoon normaal de dag doorkomt zonder dat hij heel de tijd moe en langzaam is dan is er vrijwel niets aan de hand. Normaal is het dan gewoon de spanning die zorgt voor de diarree. Het is dus een beetje afhankelijk van de hond of jouw hond ziek is of niet.

De dierenarts zal jouw hond een bepaald medicijn voorschrijven als hij inderdaad ziek is. Deze moet je nemen als een soort kuur. Ook kan de dierenarts je aanraden om de hond meer te laten drinken. In hele erge gevallen kan het zijn dat jouw hond een paar dagen in de kliniek moet blijven. Al komt dit niet echt heel vaak voor.

Start met vergelijken

Hond laten verzekeren

Het kan natuurlijk zomaar voorkomen dat jouw hond inderdaad iets heeft wat behandeld moet worden als hij diarree heeft. Als dit het geval is dan kan het nog wel eens zo zijn dat je aardig wat moet betalen voor de medicijnen en de behandeling. Het is namelijk nog niet zo goedkoop om een bepaald medicijn te krijgen voor je hond. Ook moet je nu eenmaal de consulten betalen voor de hond, ook deze zijn niet echt goedkoop.

Gelukkig kan je wel kosten besparen, dit is door een puppyverzekering te nemen voor jouw puppy. Door middel van deze verzekering kan je de kosten die je maakt declareren bij de verzekering. Hierdoor bespaar je aanzienlijk wat geld, al helemaal als je een puppy hebt die vrij vaak last heeft van diarree. Bij ons kan je dus precies zien wat de voordelen zijn van een bepaalde verzekering en wat de prijs is van deze verzekering.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Honden acupuctuur

Acupunctuur bij honden

Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te voelen. Tegenwoordig wordt