botbreuk hond

Wat kost een botbreuk operatie bij een hond?

[ez-toc]

Het is weer lekker weer, dit betekent dat steeds meer mensen een eind gaan wandelen met de hond. Dit is natuurlijk ontzettend leuk, op die manier zie je ook nog eens iets van de natuur om je heen. Er zitten echter ook wel weer vervelende dingen aan het wandelen in het bos. Je komt namelijk ook altijd weer andere honden tegen. Het komt wel eens voor dat een hond een kleinere hond bijt, meestal krijgt deze hond dan een botbreuk. De vraag die veel mensen zich stellen is alleen altijd: “hoeveel kost de operatie van een botbreuk voor de hond nu eigenlijk?”. Dat gaan we eens bekijken in dit artikel!

kosten operatie botbreuk

Wanneer heeft mijn hond een botbreuk

Het kan af en toe een beetje lastig zijn om te zien of jouw hond inderdaad last heeft van een botbreuk, je kunt het niet altijd even snel herkennen. Gelukkig zijn er wel verschillende symptomen te benoemen die kunnen duiden op een botbreuk. Het eerste is dat er op de plek van het bot een grote zwelling ontstaat. Ook kan de hond niet meer goed op de poot staan en zal hij een beetje aan het hinken zijn. In hele ernstige gevallen kan het zelfs zo zijn dat jouw hond zijn bot uitsteekt. Dit is ook wel een open botbreuk. Deze moeten sneller behandelt worden in verband met het besmettingsgevaar.

Wat doen bij botbreuk

Als je hond last heeft van zijn poot dan moet je hem rust kunnen en zo min mogelijk laten lopen. Dit zorgt er voor dat het niet erger kan worden dan dat het al is. Geef de hond dus rust en zorg dat je hem zo snel mogelijk naar de dierenarts brengt. Deze kan dan namelijk kijken of er ook sprake is van andere schade zoals een beschadiging aan één van de organen. De dierenarts zal vervolgens over gaan tot de behandeling.

De botbreuk moet natuurlijk eerst gestabiliseerd worden anders kan het niet genezen. Dit is ontzettend pijnlijk voor de hond, vandaar dat er eigenlijk altijd een vorm van narcose wordt toegediend voor de hond. Zo hoeft hij het in ieder geval niet te voelen. De arts die zal gips aanbrengen als het bot goed zit, de hond zijn bot is dan namelijk weer vast gezet door middel van een plaat en een schroef. Vervolgens is het belangrijk dat de hond voldoende rust krijgt om een beetje aan te sterken. Op die manier kun je er voor zorgen dat de hond weer kan lopen als het daar tijd voor is.

Start met vergelijken

Kosten botbreuk operatie

Een botbreuk operatie is niet zo goedkoop, je moet dan ook wel even diep in je portemonnee kijken. Een operatie van een gebroken poot is al snel €1000,-. Ook komen hier nog kosten bij, zo is het spalken van de poot al €400,-. Het is dus wel echt even een grote operatie waar je over na moet denken, je bent toch een hoop geld kwijt want de prijs van de medicijnen en de narcose komt nog op dit totale bedrag.

Hond laten verzekeren

Je bent dus aanzienlijk wat geld kwijt als je jouw hond laat opereren voor een botbreuk. Dit is dan ook de reden dat veel mensen altijd een beetje twijfelen als deze operatie nodig is. Je bent toch een smak geld in een keer kwijt. Er is echter nog een mogelijkheid om toch jouw hond deze operatie te geven. Dit is door een hondenverzekering af te sluiten, of een puppyverzekering als je kleintjes in huis hebt. deze verzekering zorgt er voor dat je de kosten die je maakt kunt verhalen op de verzekeraar. Zo krijg je aanzienlijk wat terug van de verzekering. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs de gehele behandeling vergoed. Neem dus zeker een kijkje bij onze vergelijker, je bespaart er aardig wat geld mee!

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs