kosten hond leverhunt 2

Wat zijn de kosten van een levershunt operatie voor de hond?

[ez-toc]

Een hond kan last krijgen van bepaalde irritante aandoeningen of ziektes. Een van deze aandoeningen is een levershunt. Veel mensen weten iet precies wat het is en hoe ze er mee hom moeten gaan. Dit is toch een beetje vervelend, het is namelijk wel iets waar de hond vaak een operatie voor nodig heeft. In dit artikel gaan we kijken naar wat dit fenomeen precies is en hoe je het op kan lossen.

Start met vergelijken

Wat is levershunt nu eigenlijk?

Het bloed moet natuurlijk normaal door het lichaam kunnen stromen, bloed is immers nodig om het lichaam te laten functioneren. Bij honden met levershunt is dit alleen niet zo makkelijk, deze honden hebben namelijk een extra bloedvat wat rond de lever ligt. Dit is dus helemaal niet handig, het bloed wordt zo eerst heel vaak rondgepompt en komt dan pas bij de lever terecht.

Levershunt geldt als een erfelijke aandoening, levershunt is zeer moeilijk te herkennen en wordt daarom in veel gevallen pas na anderhalf jaar gezien bij de hond. Wanneer er niets gedaan wordt aan de aandoening levershunt kunnen er ernstige gevolgen optreden voor je hond met mogelijk een dodelijk afloop. De kosten kunnen daarom hoog zijn, jouw hond een verzekering geven kan hierbij een oplossing zijn.

De symptomen van levershunt bij honden

De symptomen van levershunt. Het kan natuurlijk zijn dat jouw hond zich een beetje raar gedraagt de laatste tijd, er zijn dan ook wel gelukkig verschillende symptomen waaraan je kunt herkennen of een hond ziek is of dat hij bijvoorbeeld levershunt heeft. De symptomen hoeven dus niet altijd gelijk te komen, ze kunnen ook pas na een jaar komen.

De verschillende symptomen zijn: Mager en groeiachterstand, sloomheid, braken, veel drinken, vaak een blaasontsteking en raar gedrag. Als jouw hond last heeft van een van de bovenstaande symptomen dan kan het handig zijn om een dierenarts te zoeken voor het te laat is! 

Kosten hond leverhunt

Kosten Levershunt operatie

De kosten voor een levershunt operatie kunnen in sommige gevallen erg hoog zijn. Om de diagnose te kunnen stellen is het van belang om eerst een ammonia test te laten doen. Het totale prijskaart van dit onderzoek is ongeveer €15,-. Vervolgens moet er een echo van uw hond gemaakt worden om het exact vast te kunnen stellen wat er eigenlijk aan de hand is. Deze kosten zijn ongeveer €90,- voor een foto. De kosten voor de levershunt operatie zelf kunnen aardig snel oplopen, dit kan tot wel €1800,- kosten.

De behandeling

Voor de behandeling van levershunt is er dus aanzienlijk wat werk vereist. Een echo is nodig om de aandoening in kaart te brengen, met de echo kun je namelijk precies zien waar het probleem zich bevindt. De operatie zelf is niet zeer ingewikkeld, al zijn er vaak wel meerdere doctoren vereist om hem uit te voeren, ook kan het zijn dat jouw hond naar een speciale kliniek moet.

Na de behandeling is het van belang dat jouw hond voldoende rust krijgt. Op die manier kan hij een beetje aansterken. Sommige mensen kiezen er voor om de hond op te laten nemen in een pension om zo een beetje nieuwe krachten op te doen. Dit is natuurlijk een uitstekend idee, het enige nadeel is dat het wel weer geld kost.

Hond laten verzekeren

We snappen maar la te goed dat niet iedereen deze kosten zomaar wilt betalen. Daarom is het handig om je hond te verzekeren. Voor een laag bedrag per maand is je hond verzekerd voor verschillende kosten, bij sommige verzekeraars wordt zelfs alles vergoed. Zo kom je nooit voor hoge kosten te staan en kan je jouw huisdier de zorg bieden die nodig is. Bij ons op de site kun je verschillende hondenverzekeringen met elkaar vergelijken, er is altijd een verzekering die past bij jouw wensen en budget.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs