vaccinatie kat 2

Wat zijn de kosten van een vaccinatie voor de kat?

[ez-toc]

Er zijn twee soorten mensen, je hebt kattenmensen en je hebt hondenmensen. De kans is groot dat jij een kattenmens bent, anders zat je dit artikel namelijk niet te lezen. Een kat in huis zorgt voor net iets meer gezelligheid. Het nadeel van ieder huisdier is alleen dat je er nog niet bent als je eenmaal het beest gekocht hebt. Je moet namelijk ook allemaal inentingen en behandelingen laten doen bij de dierenarts, zo zorg je er voor dat jouw kat goed op kan groeien. Deze inentingen kunnen soms nog wel eens prijzig zijn, dit onderschatten mensen altijd. Al helemaal als jij een kattensoort hebt waarvan bekend is dat ze vaak naar de dierenarts moet. In dit artikel gaan we kijken naar de prijs van deze inentingen, zo weet je wat jou te wachten staat.

vaccinatie kat

Waarom vaccinatie laten zetten?

Waarom zou je dan eigenlijk je kat inenten? Is het de prijs wel waard? Het antwoord op deze vraag is ja, een inenting zorgt er nu eenmaal voor dat jouw kat gewoon normaal op kan groeien zonder ziek te worden. Een klein katje is nog erg kwetsbaar, dit betekent dat een kleine ontsteking of een ziekte al fataal kan zijn. We nemen aan dat je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van jouw kat, om dit te verwezenlijken moet je dus af en toe een investering maken in het beestje. De inentingen dienen ieder weer voor een andere ziekte. Zo is er een vaccinatie voor hondsdolheid, ja dit komt ook voor bij katten. Als je kat hondsdol is dan kun je het wel vergeten, door een enkele vaccinatie kun je dit dan ook al voorkomen.

Kosten van vaccinatie

De prijzen van een vaccinatie zijn een beetje verschillend per injectie, dat is logisch natuurlijk. Voor een cocktail betaal je immers meer, deze zijn namelijk meerdere inentingen in een. Hierdoor kun je dus uiteindelijk wel degelijk geld besparen. Als we kijken naar de algemene richtlijnen dan merken we wel dat er over het algemeen een reguliere prijs gehanteerd wordt.

Hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten:

Soort vaccinatie Gemiddelde kosten
Vaccinatieconsult€ 47,50
Kattenziekte / nieziekte€ 27,55
Niesziekte€ 27,55
Bordetella (neusdruppel)€ 42,35

Het valt dus wel mee, maar het kost wel aardig wat als je meerdere keren per jaar een vaccinatie moet laten zetten.

Start met vergelijken

Kat laten verzekeren

Je kunt er voor kiezen om jouw kat te laten verzekeren. Het voordeel hiervan is dat je de kosten die je maakt voor de inentingen kunt verhalen op de verzekeraar. Op die manier hoef je toch niet voor alles op te draaien. Je betaalt uiteraard wel de maandelijkse premie, maar deze is in de meeste gevallen maar een paar euro in de maand. Wil je nu een overzicht vinden van de verzekeraars met de beste kattenverzekeringen? Bekijk dan onze pagina met de kattenverzekering vergelijkingsmodule.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs