4.81/5 (16 stemmen)

Welke hond past bij mij?

Zoals je wel weet zijn er erg veel soorten honden op de wereld. Elke hond heeft wel weer iets unieks, dit betekent dan ook dat voor iedereen een andere hond geschikt is. De vraag die je alleen wel bij jezelf moet stellen, wat voor een hond moet ik dan eigenlijk hebben? Daar willen we jou antwoord op geven middels dit artikel, maar laten we eerst eens kijken waarom je eigenlijk een hond zou moeten nemen. Lees dus snel verder!

welke hond

Waarom zou ik een hond nemen?

Een hond brengt gezelligheid in een huishouden. De kans is dan ook groot dat je niet meer alleen bent als je thuis komt van het werk, je hebt altijd een maatje die op je zal wachten. Mocht je kinderen hebben dan is een hond natuurlijk ook een goede toevoeging voor een huishouden. Met een hond kun je namelijk spelen en knuffelen, iets wat kleine kinderen toch wel erg leuk vinden om te doen. Ben je dus een persoon die echt van een actief beestje houdt dan moet je een hond hebben, mocht je dit niet zo aanspreken dan kan je altijd voor een kat gaan.

Dierenvrienden Tip!

Door het verzekeren van jouw huisdier kun je jezelf indekken tegen ongewenste kosten.
Bij ons kun je snel, gratis en gemakkelijk de beste dierenverzekering voor jouw viervoeter vinden.

Start met vergelijken

Hoe kies ik mijn hond?

Goed, je wilt een hond hebben voor in huis. Dit betekent niet dat je er al bent, een hond kiezen is namelijk nog niet zo makkelijk. Het eerste waar je naar moet kijken is het ras. Als je allergisch bent dan is het handig als je kiest voor een hond die een anti allergenen vacht heeft. Zo loop je tenminste niet zo te niezen en te hoesten als je thuis zit. Maar je zal ook moeten kijken naar de energie van de hond. Je hebt honden die echt iedere dag moeten spelen, dit is dus leuk als je kleine kinderen hebt.

Als je meer houdt van de rust dan is het handiger om een oudere hond te pakken. Echter zit er wel een nadeeltje aan een oude hond, deze heeft namelijk vaker een behandeling nodig. Zoals je waarschijnlijk wel kan verwachten is een behandeling niet echt bepaald gratis, hier moet je dus de volle prijs voor betalen. Er is echter een manier waardoor je aardig wat geld kan besparen. Dit is door een hondenverzekering af te sluiten. Met deze verzekering worden er een hoop kosten vergoed, deze hoef je dus vrijwel nooit zelf te betalen.

Zo kan je veel meer kosten declareren bij de verzekering, ook de castratie en het chippen wordt vaak vergoed. Bij ons op de site kun je terecht voor een handig overzicht met de beste aanbieders op het gebied van dierenverzekeringen, zo hoef je nooit meer te veel te betalen voor je huisdier.