Een hond in huis hebben is natuurlijk erg gezellig. Je hebt iemand om mee te spelen, rennen en knuffelen. Tenminste, je hebt plezier van een hond zolang er niets aan de hand is. Als jouw hond ziek is dan is het ineens allemaal niet meer zo gezellig. Een van de dingen waar mensen zich vaak zorgen om maken is een kale plek bij de hond. Ze denken dan gelijk dat de hond erg ziek is, anders zou zijn vacht niet kaal zijn toch? Maar klopt dit eigenlijk wel? Is het wel zo dat een hond ziek is als hij kale plekken heeft? Lees verder om achter deze vraag te komen!
De oorzaken van kale plekken
Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het feit dat een hond kale plekken heeft op zijn of haar huid. Dit is nu eenmaal niet goed vast te stellen, ieder geval is weer anders. Zo kan het zijn dat de hond last heef van vlooien. Dit zie je meestal terug aan overmatig krabben of aan likken. Doordat de beet van de vlooi zeer doet gaat de hond zijn vacht beschadigen, gelukkig komen vlooien niet zo heel vaak voor. Het kan ook zijn dat de hond ergens iets in zijn vacht heeft zitten, bijvoorbeeld een splinter of een stukje glas. Deze irriteert de hond en de hond zal proberen om het weg te halen. Dit kan natuurlijk niet altijd, soms blijft hij maar aan het krabben. Hier gaat de huid van kapot en zo ontstaat er een grote kale vlek.
Maar er kan ook sprake zijn van een ergere diagnose. Zo kan het voorkomen dat de hond een bepaalde vorm van kanker heeft aan zijn huid. Al komt dit niet zo super vaak voor, het is wel iets waar je snel actie mee moet nemen. Een voedselallergie is ook een veelvoorkomend probleem aan de huid. Dit kan komen door het feit dat hij allergisch is voor bijvoorbeeld zijn brokken. Het is dus voor ieder geval wel weer verschillend, je kunt dus het beste naar de dierenarts gaan om te kijken wat nu daadwerkelijk de oorzaak is van het probleem van de hond.
Hond laten verzekeren
Een dierenarts kan dus een behandeling starten om te kijken wat de oorzaak is van de kale plek. Dit is voor iedere hond weer anders, een behandeling is dus vrijwel altijd nodig. Deze behandelingen zijn uiteraard niet gratis, niets is gratis bij een hond. Je bent dus aanzienlijk wat geld kwijt om de hond te diagnosticeren en om er achter te komen waar hij nu last van heeft. Een manier om aanzienlijk wat kosten te besparen is om een hondenverzekering af te sluiten.
Zo kan je de kosten die je maakt voor de behandeling terugvragen van de verzekeraar. Het voordeel hiervan is dat je dus veel geld kunt besparen, er vallen namelijk nog veel meer soorten kosten onder deze verzekeringen. Voor een geheel overzicht van de verschillende verzekeringen kun je hier klikken, zo weet je precies wat een verzekering in de maand kost en wat de voordelen zijn van een bepaalde verzekering.