Kosten amputatie poot kat 2

Hoeveel kost een amputatie van een poot bij een kat?

[ez-toc]

Een kat in huis, het is allemaal erg leuk en gezellig. Het is alleen niet meer zo leuk als jouw kat een ongeluk krijgt. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, er zijn nu eenmaal een hoop auto’s in ons land. Wanneer jouw kat word aangereden dan is de kans aanwezig dat de poot gebroken is, in ernstige gevallen zal de poot geamputeerd moeten worden. Dit is dan ook wel een ingreep waar je aardig wat geld voor moet betalen, lees snel verder om er achter te komen wat een amputatie nu eigenlijk kost voor een kattenpoot.

Kosten kat poot amputatie

Waarom poot amputeren?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom jouw kat zijn poot er af zal moeten. De eerste oorzaak is dus door een ongeluk, dit kan komen door een auto of door een fiets. In deze gevallen is een amputatie van de poot vrijwel altijd mogelijk, vaak is het pootje niet meer te redden. Maar het komt ook steeds vaker voor dat een kat gebeten wordt door een hond. In dit geval vindt er vaak een breuk plaats, ook dan moet het pootje helaas verwijderd worden.

Dan is er nog een mogelijke oorzaak voor een amputatie. Dit is dat de kat last heeft van een infectie of ontsteking aan de botten in het been. Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar als het voorkomt dan moet het pootje er wel af om er voor te zorgen dat de infectie niet verder zal verspreiden door het lichaam. Een amputatie is dus in sommige gevallen niet te voorkomen. Wil je trouwens meer leren over katten, klik dan onze kattenblog!

Kosten van poot amputeren

Het amputeren van een poot is nu niet bepaald goedkoop te noemen. Het is alleen lastig om een specifiek bedrag te noemen, het hangt namelijk sterk af van de situatie en van de kat. Zo is het dat een klant in de Randstad meer zal betalen voor een operatie. Iemand die in een klein dorp woont is vaak veel minder geld kwijt. Het loont dus om naar een kleiner dorp of stad te gaan.

Daarnaast verschilt het per kat. Sommige katten zijn groter en hebben dus meer narcose nodig voordat  de operatie kan beginnen. Bij kleine katjes en kittens ben je dus aanzienlijk minder geld kwijt voor een operatie. We kunnen wel een richtlijn geven voor de prijs. De prijs van een amputatie ligt over het algemeen tussen de €400,- tot €600,-.

Start met vergelijken

Wanneer je besluit om de poot van een kat te laten amputeren dan kun je natuurlijk altijd even bellen naar de dierenarts. Deze kan jou precies vertellen hoe hoog de prijs is bij die bepaalde kliniek. Of je kunt even op internet kijken naar de ervaringen van anderen. Maak je geen zorgen, voordat de operatie begint krijg je altijd de prijs onder ogen te zien.

Heb jij iemand zijn/haar kat aangereden? Dan is het vaak ook van belang om de kosten te dekken van de autoschade van je auto. Het kan namelijk gebeuren dat u door de kat aanrijding een auto reparatie moet doen om ervoor te zorgen dat je verder kan rijden. Natuurlijk hoop je dat het niet zo ernstig is, maar toch moet je rekening houden met deze kosten.

Kat laten verzekeren

Niet zo veel mensen vinden dit prettig om allemaal te vergoeden, maar wat moet dat moet. Je moet nu eenmaal de poot er af laten halen, anders lijdt de kat onnodig veel pijn. Als je het niet wilt doen is de kans aanwezig dat de kat een spuitje zal moeten krijgen voor het laten inslapen.

Gelukkig is er een manier om kosten te besparen voor de amputatie van de poot. Dit is door een kattenverzekering af te sluiten. Op die manier kun je de kosten die je maakt terug krijgen van de verzekering, je betaalt alleen het bedrag aan maandelijkse premie.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs