Niezen hond

Mijn hond niest

[ez-toc]

Het hebben van een hond in huis is natuurlijk altijd wel gezellig, tot het moment dat je hond te hele tijd aan het niezen is. Een hond kan ook last hebben van een niesbui, al heeft dit vaak wel een andere oorzaak dan een niesbui bij mensen. Veel mensen denken dat het vanzelf weer over gaat, echter kan het in sommige gevallen wel degelijk nodig zijn om naar de dierenarts te gaan. Soms is de oorzaak net iets ernstiger dan je in eerste instantie zou denken. In dit artikel laten we zien waarom een hond nu eigenlijk niest en wat de gevolgen zijn van het niezen. Lees dus snel verder!

niezen hond

Is mijn hond ziek?

Een hond hoeft niet altijd ziek te zijn als hij last heeft van niezen. Meestal is het iets onschuldigs, zoals een grassprietje in zijn neus. Maar in enkele gevallen kan het wel degelijk zo zijn dat jouw hond ziek is. Zo kan het niezen komen door een tumor in de luchtwegen. Deze kan uiteraard goedaardig of kwaadaardig zijn, in de meeste gevallen is het een goedaardige tumor die wel te behandelen is. Maar een kwaadaardige tumor is te behandelen, al is deze ingreep vele malen zwaarder en langer voor jouw hond.

Je zit hier natuurlijk niet op te wachten, vandaar dat het verstandig is om toch wel contact op te nemen met je dierenarts als je hond al enige tijd last heeft van niezen. Maar het kan ook komen dat je hond kennelhoest heeft, deze vorm van hoezen en niezen gaat vanzelf weer over na een weekje. Ook is het mogelijk dat hij last heeft van een schimmel in de buurt van de neus. Deze schimmel kan ook verspreid zijn naar de luchtwegen van de hond, dit kan weer zorgen voor irritatie in de keel. Het gevolg is uiteraard dat je  hond moeilijk kan ademen en dat hij veel gaat niezen. Zoals je wel ziet is het dus wel degelijk handig om even langs de dierenarts te gaan, zo weet je het in ieder geval zeker.

Start met vergelijken

Hoe kan het komen dat mijn hond niest?

Er zijn dus verschillende oorzaken voor te geven dat je hond veel moet niezen. Niezen kan ook komen door opwinding bij de hond. Een hond die erg blij is kan soms opeens gaan niezen. Dit is echte wel te herkennen want deze vorm van niezen is al vrij snel weer weggetrokken. Niezen kan ook ontstaan door snuffelen. Dit doen ze natuurlijk heel de dag, het kan dan ook voorkomen dat ze ergens rondsnuffelen waar veel stof ligt. Dit kan vervolgens in de neus van de hond komen, dit zorgt weer voor het niezen. Maar ook een grassprietje of een steent je kan vastzitten in de neus.

Vaak kan de dokter deze wel weghalen bij een kliniek, in sommige gevallen kan je ook zelf het ding weghalen wat vast zit in de neus. Als je niet weet hoe het moet, laat het dan doen voordat je het misschien erger maakt. Wat ook een oorzaak kan zijn is een infectie aan de neus. Er zijn dus echt talloze oorzaken aan te wijzen voor het niezen van de hond, je kan niet altijd alles even goed herkennen. Vandaar dat het dus wel degelijk handig is om naar de dokter te gaan om het even te laten bekijken. Als je namelijk te lang wacht dan kan het wel eens erger worden. Mocht het bijvoorbeeld komen door een tumor dan wil je niet hebben dat de tumor zich kan laten groeien. Een behandeling is dus vrijwel altijd aan te raden.

Mijn hond verzekeren

Mocht je hond inderdaad een behandeling nodig hebben dan is er wel iets waar je rekening mee moet houden, dat zijn de kosten. Een operatie of een behandeling kan namelijk wel eens duur gaan worden, al helemaal als het gaat om een tumor. Om een tumor te verwijderen is nu eenmaal een grootschalige operatie vereist, deze zal je zelf moeten betalen. Het is echter ook mogelijk om een verzekering af te sluiten voor je hond, een zogenaamde hondenverzekering. Door middel van deze verzekering kan je de kosten die je hebt gemaakt declareren. Dit zorgt er dus voor dat je aanzienlijk minder zal betalen voor het opvoeden van de hond. Een dergelijk verzekering vergoed nog veel meer soorten kosten, zo wordt ook de medicatie en het castreren vergoed.

Wil je ook een dierenverzekering afsluiten? Dan zit je hier op de site op de goede plek, we hebben namelijk een overzicht met de verschillende verzekeringen. Zo kan je precies zien wat wel of niet vergoed wordt en wat de maandelijkse premie is. Kies voor een beetje extra gemak en bespaar aanzienlijk wat geld, ga voor een goedkope hondenverzekering!

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs