Wat_Kost_Een_Dierenarts_Consultant

Top 10 Populaire Hondenrassen in Nederland

[ez-toc]

Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten honden waar je uit kunt kiezen. Elke hondensoort heeft zo wel weer zijn voor en zijn nadelen. Het is dus van belang dat je een goede keuze maakt voordat je er een in huis neemt. Zo kan het zijn dat je allergisch bent, als dit zo is dan moet je een hond hebben die een allergene vacht heeft. In dit artikel gaan we een kijkje nemen bij de top 10 hondensoorten waar je uit kunt kiezen als jouw nieuwe huisdier!

  1. Chihuahua

Chihuahua - Top 10 Populaire Hondenrassen

Iedereen ken de Chihuahua wel, het zijn die schattige kleine hondjes die je om de zoveel tijd wel eens voorbij ziet komen. Wist je de dat de Chihuahua de kleinste hond ter wereld is? Het is dan ook echt een hond die geschikt is voor mensen met een ietwat klein huis. Je hebt namelijk niet veel nodig om het de hond op zijn gemak te maken. De naam komt van de provincie Chihuahua, hier is hij in het jaar 1850 ontdekt. Sindsdien is het nog altijd een populaire soort hond.

  1. Cane Corso

Cane Corso - Top 10 Populaire Hondenrassen

De Cane Corso is een Italiaanse hond. Het is een hondensoort die jaren geleden gebruikt werd bij de jacht en bij het bewaken van een huishouden. Wees niet bang hoor, een Cane Corso is echt niet zo lomp als je denkt. Het is een ontzettend gezellige hond die vol met energie zit, je kunt hem dan ook echt prima in huis nemen als je kinderen hebt. op die manier hebben zij ook nog iemand om mee te spelen. Het zijn wel wat grotere honden, een ietwat groter huis is dus wel handig voor deze hond.

  1. Mopshond

Mopshond - Top 10 Populaire Hondenrassen

De Mopshond staat bekend om het aparte snuitje wat hij heeft. De oogjes lichten altijd weer op als je ze aan kijkt. Het mooie van een mopshond is dat het een vrij rustige hond is. Je moet er wel mee spelen van tijd tot tijd, maar als hij thuis zit dan rent hij in ieder geval niet elke keer het huis door. Wist je dat deze hond uit China komt? Deze hondensoort wordt soms wel 15 jaar, een aardig lange tijd dus om er nog genoeg mee te spelen en te knuffelen.

  1. Akita

Akita - Top 10 Populaire Hondenrassen

De Akita hondensoort is eigenlijk een winterras. Deze kwam vroeger voor in Japan, nu vindt je ze eigenlijk overal. Het zijn honden met een prachtige vacht, een vacht waar je heerlijk door heen kan wrijven. De Akita is een hond die trouw is, je kunt er dus echt een vriendje van maken en ze zijn ook nog eens goed te trainen. De hond moet wel genoeg beweging krijgen, het is dus handig als je wel een tuin hebt waar hij kan rondlopen.

  1. Border Collie

Border Collie - Top 10 Populaire Hondenrassen

Je zou het misschien niet verwachten maar de Border Collie is familie van de Herder. Het is dan ook echt een hond die vaak wordt gebruikt bij diverse soorten sporten. Zo wordt de hond nog wel eens ingezet bij het schapendrijven, dit is dan ook eigenlijke doel van de hond. Het is een hond die vol met energie zit, die goed te trainen is en die altijd weer bij je komt zitten. Echt een hond voor in een gezellige familie!

  1. Franse Bulldog

Franse Bulldog - Top 10 Populaire Hondenrassen

Veel mensen vinden de Bulldog altijd maar een beetje een enge hond. Dit is ook wel enigszins logisch, de vierkante koppen lijken niet echt vriendelijk. Maar dit geldt niet voor de Franse Bulldog. Dit schattige hondje is één van de meest schattige soorten honden. Maar vergis je niet, het is nog altijd een stevige en gespierde hond. De staart is net zo kort als bij een Bulldog, eigenlijk is dus het gewoon een schattig klein vechtertje.

  1. Chow Chow

Chow Chow - Top 10 Populaire Hondenrassen

Als je het nou hebt over een schattig hondje dat moet je het wel hebben over de Chow Chow. Deze soort hond staat bekend om de zachte vacht, die trouwens overal te vinden is. De vacht van deze hond is ontzettend dik, het zijn dan ook honden die van oorsprong voorkomen in de koude gebieden. Het hondje zit vol met energie en staat iedere dag weer voor je neus om jou een leuke dag te bezorgen. Ook deze hond komt van oorsprong uit China.

  1. Beagle

Beagle - Top 10 Populaire Hondenrassen

Deze hond komt van oorsprong uit Engeland, hier werd hij heel lang gebruikt als hond voor de jacht. Vroeger moest deze hond dus op vogels, konijnen en hazen jagen. Nu is het een hond die veel mensen in huis hebben. De Beagle is een ontzettend trouwe hond, deze hond staat altijd aan jouw zijde. De hond zelf is in huis vrij rustig, dit is dus handig voor de mensen van wie het allemaal niet zo druk hoeft. Eigenlijk is de Beagle gewoon een echte hond zoals hij hoort te zijn!

  1. Rottweiler

Rottweiler - Top 10 Populaire Hondenrassen

Als je op zoek bent dan een echte sterke sporthond dan moet je zeker eens kijken naar de Rottweiler. De Rottweiler staat bekend als één van de meest sterke honden die je maar kunt vinden. Het is dan ook zo dat je deze hond prima kunt trainen, ook kun je er elke dag mee gaan rennen in een parkje. Het is wel handig dat je een beetje een tuin hebt thuis, het is een hond die het lekker vindt om te rennen.

  1. Golden Retriever

Golden Retriever - Top 10 Populaire Hondenrassen

De Golden Retriever wordt door velen gezien als de meest schattige hond die er is. Het is een hond die de meeste mensen in huis hebben van de mensen met honden. Om nog maar niet om die schattige Golden Retriever puppy’s op te noemen! Het is een hond waar je ontzettend goed mee kunt knuffelen en waar je elke dag weer plezier aan beleeft.

Hond laten verzekeren

Jouw hond is natuurlijk niet echt goedkoop, ongeacht het soort dat ras dat jouw hond is. Een hond heeft nu eenmaal diverse kosten waar je voor moet betalen. Het is dan ook zo dat een hond op jaarbasis een aardige klap kan maken in jouw budget. Gelukkig is er een manier om aanzienlijk wat geld te besparen. Dit is door een hondenverzekering te nemen.

Door middel van een hondenverzekering kun je de kosten die je maakt verhalen op de verzekeraar. Zo geldt dit vaak ook voor de medicijnen en de behandelingen, en dat voor maar een euro in de maand. Klik hier om een overzicht te krijgen van de beste hondenverzekeringen die er zijn.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs