Dierenverzekering vergelijken

Top 10 Populaire Kattenrassen in Nederland

[ez-toc]

Je hebt hondenmensen en je hebt kattenmensen. In Nederland zijn er een hoop mensen met een poes of met een kat thuis. Dit is natuurlijk helemaal super, een kat in huis is namelijk ontzettend gezellig! In dit blog kijken we naar welke kattenrassen het meest populair zijn onder de Nederlanders.

  1. Blauwe rus

Blauwe Rus - Top 10 Populaire Kattenrassen

Deze kat is altijd prachtig om te zien, het is alleen een kat die niet zo heel vaak voorkomt. Als jij er dus een thuis hebt dan ben je best wel zeldzaam! Deze kattensoort staat bekend om de blauw grijze vacht, deze vacht is vrij glad waardoor de kat een slank figuur krijgt. Het is dan ook echt een elegante kat, een kat die over het algemeen binnen blijft en niet zo vaak naar buiten gaat. Dat is dus ontzettend leuk voor de mensen die een echte huiskat willen voor de kinderen om mee te spelen.

  1. Somali

Somali - Top 10 Populaire Kattenrassen

Deze kattensoort zien we in ons land wel weer heel vaak. Het is een kattensoort die eigenlijk veel verschillende kleuren vacht kan hebben. Meestal is de vacht bruin oranje maar het kan ook zomaar voorkomen dat deze kat strepen heeft. Het is een kat die het leuk vindt om buiten te zijn, daarom is het ook echt een kattensoort die perfect past bij mensen met een tuin. De kat kan op die manier naar buiten toe om de wereld te ontdekken!

  1. Heilige Birmaan

Heilige Birmaan - Top 10 Populaire Kattenrassen

Dit is toch wel een erg bijzondere kat, deze kattensoort heeft namelijk een Perzische afkomst. Het mooie aan deze kattensoort is de witte met bruine vacht. Deze vacht is in tegenstelling tot andere rassen vele male dikker dan normaal. Hierdoor heb je echt een kat om mee te knuffelen. Ideaal dus voor mensen die een beetje extra gezelligheid in huis willen of die kinderen hebben die ook wel graag met een kat zouden willen spelen.

  1. Munchkin

Munchkin - Top 10 Populaire Kattenrassen

Als je houdt van kleine katjes dan is deze kattensoort echt iets voor jou. Dit ras heeft namelijk een aandoening waardoor ze altijd klein blijven. Als je dus kittens erg schattig vindt dan kun je met de Munchkin eigenlijk altijd genieten van die kleine beestjes. En als ander voordeel is er natuurlijk nog dat ze niet zo veel eten. Het is een gezellig katje voor in huis en hij kan prima leven in een kleinere woning.

 

  1. Bengaal

Bengaal - Top 10 Populaire Kattenrassen

Deze kattensoort is nog niet zo lang bekend in Nederland. Dit ras is zo gemaakt dat het net lijkt alsof het een wilde kat is, een echte viervoeter. De puntoren hebben wel wat weg van een poema. Deze kat is dan ook echt ideaal voor de mensen die een normale kat maar een beetje standaard vinden. Het is alleen wel zo dat ze wat duurder zijn als we kijken naar de behandelingen, maar dan heb je wel een ontzettend coole kat.

  1. Savannah

Savannah - Top 10 Populaire Kattenrassen

Weer een bijzonder kattenras, deze kat heeft ook weer een Perzisch uiterlijk. Bij deze kat zal je dan ook weer de bekende puntoren aantreffen, iets wat toch wel zorgt voor een zeer bijzonder uiterlijk. Het is een kat die graag buiten is, het is dus wel handig als je thuis een beetje de ruimte hebt als je een tuin hebt die de kat kan ontdekken.

  1. Noorse Boskat

Noorse Boskat - Top 10 Populaire Kattenrassen

Deze kattensoort komt uit Noorwegen, dit is ook wel terug te zien aan zijn dikke vacht. Het is een kat die prima kan overleven in koudere temperaturen, dus zeker geschikt voor in Nederland. De heerlijk dikke vacht is super om door heen te aaien. Het is over het algemeen een rustige soort kat, deze kat zal dus elke keer weer lekker bij jouw op schoot of op de bank gaan zitten. Voor de mensen die wel van een rustig beestje houden voor wat extra gezelligheid!

  1. Ragdoll

Ragdoll - Top 10 Populaire Kattenrassen

Deze kat is juist weer erg sociaal, het is dan ook echt een afhankelijke kat. De kat is vrij groot, een beetje een ruime woning is dus wel handig om er voor te zorgen dat de kat genoeg rond kan lopen. Het is een kat met een heerlijk  zachte vacht die het altijd weer lekker vindt om kopjes te halen of om met jou te spelen. Een Ragdoll kat is dus geschikt voor de mensen die echt een gezellig kat willen!  Hoewel de Ragdoll lijkt op de Heilige Birmaan, zijn er toch verschillen te zien tussen beide rassen. De Ragdoll is het algemeen groter en zwaarder en heeft geen ondervacht in tegenstelling tot de Heilige Birmaan.

  1. Britse Korthaar

Britse Korthaar - Top 10 Populaire Kattenrassen

Deze kat zie je vaak in de films, dit komt door het feit dat het misschien wel de meest schattige soort kat is die er is. Deze kattensoort komt oorspronkelijk uit Engeland, echter zien we hem dus ook steeds vaker bij de mensen in Nederland. Het is een kat die het heerlijk vindt om een beetje vertroeteld te worden. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe vriend in huis dan is dit echt de kat die je moet kiezen.

  1. Maine Coon

Maine Coon - Top 10 Populaire Kattenrassen

Deze kattensoort lijkt een beetje op de boskat, alleen is de vacht van deze kat nog net iets mooier. Deze is namelijk een stukje zachter, heeft net iets mooiere kleuren en ziet er prachtig uit. De kat vindt het leuk om een beetje te knuffelen maar over het algemeen is het een rustige kat die het heerlijk vindt om gewoon ergens op de bank te gaan liggen. Je hebt er dus in ieder geval geen last van!

Kat laten verzekeren

Jouw kat is natuurlijk nooit echt goedkoop, ongeacht het soort dat ras wat je in huis hebt. Een kat heeft nu eenmaal diverse kosten die je voor je rekening moet nemen. Het is dan ook zo dat een kat op jaarbasis een aardige klap kan maken in jouw portemonnee of bankrekening. Gelukkig is er een manier om aanzienlijk wat geld te besparen. Dit is door een kattenverzekering af te sluiten.

Door middel van een kattenverzekering kun je de kosten die je maakt verhalen op de verzekeraar. Zo geldt dit vaak ook voor de medicijnen en de behandelingen, en dat voor maar een euro in de maand. Bij ons kun je dus heel eenvoudig alle verzekeringen terugvinden met de bijbehorende voordelen van deze verzekering.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs