Dierenverzekering vergelijken

Wat kost een kat?

[ez-toc]

Ben je van plan om een nieuwe kat aan te schaffen? Het is dan belangrijk dat je goed weet wat de kosten zijn die een kat met zich meebrengt. Daarbij gaat het niet alleen om de aanschaf van de kat, maar komen er nog meer kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de verzorging van de kat en alle incidentele kosten die zich voor kunnen doen. Hieronder geven we een duidelijk beeld van de kosten die een kat met zich meer kan brengen, zodat je een goede keuze kunt maken om wel of geen kat aan te schaffen.

Start met vergelijken

Het kopen van een kat

Het gebeurt geregeld dat een kat wordt weggegeven en de aanschaf van de kat daarom niks hoeft te kosten. Vaak zijn deze katten niet gevaccineerd. Je kunt er dan ook voor kiezen om een kat uit het asiel te nemen. Katten uit het asiel zijn medisch gecheckt en wel gevaccineerd. De kosten van een kat uit het asiel zijn afhankelijk van de leeftijd. Deze kosten variëren vaak tussen de 30 en de 70 euro. Je kunt er ook voor kiezen om een echte raskat aan te schaffen. Deze kosten variëren in de meeste gevallen tussen de 300 en de 900 euro. Dit is een groot verschil en de werkelijke kosten zijn vaak afhankelijk van het ras van de kat.

Speeltjes en andere spullen

Naast de aanschaf van de kat zijn er nog veel meer spullen nodig. Wanneer alle spullen op worden geteld kunnen deze kosten ook redelijk oplopen. Denk bijvoorbeeld aan de mand, de kattenbak, een halsband, speeltjes, vlooienkam, een drinkbak en nog meer. Al deze kosten kunnen oplopen tot een paar honderd euro.

operatie kat tumor

Verzorging van de kat

Daarnaast heeft de kat nog meer verzorging nodig. Je kat heeft ten eerste iedere dag weer voeding nodig. Naast de voeding worden er ook kosten gemaakt voor een dierenarts. De kosten voor een dierenarts worden vaak onderschat en kunnen snel oplopen. Jaarlijks is het bijvoorbeeld nodig om naar een dierenarts te gaan voor een consult. Deze kosten kunnen oplopen tot 50,- euro per keer dat je naar de dierenarts moet. Daarnaast kunnen er ook incidentele problemen ontstaan, zoals wanneer je kat ziek wordt. Deze kosten kunnen hoog oplopen tot zelfs al duizenden euro’s.

Om niet voor deze onverwachte kosten te komen kun je ervoor kiezen om een dierenverzekering af te sluiten. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag aan de verzekering en afhankelijk van het soort verzekering worden de meeste kosten al voor je gedekt. Bij een basisverzekering, oftewel een goedkope verzekering worden alleen de basiskosten gedekt. Er zijn aanvullende polissen beschikbaar om nog meer behandelingen en andere zaken bij de kat te verzekeren.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs