CT Scan Kosten Kat

Kosten van een CT scan bij een kat

[ez-toc]

Een CT-scan bij een kat kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van € 500 tot € 1500, afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten onder andere:

 • De locatie van de dierenartspraktijk
 • Het type faciliteit waar de scan wordt uitgevoerd
 • Het gebruikte type technologie
 • De complexiteit van het onderzoek

Soms kunnen er extra kosten komen bij een CT-scan. Bijvoorbeeld als je extra medicijnen nodig hebt om rustig te worden voor de scan of als er een extra dierenarts consult benodigd is.

Deze kosten zijn meestal ook gedekt door de kattenverzekeringen. Je kunt verschillende katten verzekeringen vergelijken op onze website. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekering vindt voor jou en je kat.

Het verschil in kosten tussen een CT-Scan en MRI-Scan voor katten

Een CT-scan (Computer Tomografie) en een MRI-scan (Magnetische Resonantie Imaging) zijn medische tests die (dieren)artsen gebruiken om naar de binnenkant van het lichaam te kijken. Hiermee kunnen zij problemen treffen, zoals letsel of ziekte. Een CT scan voor honden komt ook vaak voor, maar meestal wordt dit gebruikt voor mensen in het ziekenhuis.

CT scan

Een CT-scan is als een serie foto’s van binnenin de kat, gemaakt met röntgenstralen. Deze foto’s tonen vooral de botten, organen en andere structuren van het lichaam.

Het is handig om dingen zoals botbreuken, tumoren en bloedingen op te sporen. Deze scan gebeurt snel en wordt vaak gebruikt in noodgevallen.

MRI scan

Een MRI-scan werkt een beetje anders. Het gebruikt geen röntgenstralen. Het maakt gebruik van een sterke magneet en radiogolven. Hiermee worden gedetailleerde beelden gemaakt van zachte weefsels in het lichaam. Denk aan dingen zoals de hersenen, spieren en gewrichten van je kat.

Deze scan maakt gedetailleerde beelden van zachte delen. Het helpt bij het opsporen van problemen zoals hersentumoren, ruggenmerg beschadigingen en gewrichtsproblemen bij een kat.

  Een MRI-scan voor katten is dus ook duurder dan een CT-scan. Dit kom doordat de MRI-machine complexer is en de scan meer gedetailleerde beelden produceert.

  Waar kun je een CT-scan laten uitvoeren voor je kat?

  Een CT-scan voor katten kan worden uitgevoerd in dierenklinieken, dierenziekenhuizen of gespecialiseerde medische centra voor huisdieren. Het kiezen van een kliniek met ervaring voor katten is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de behandeling veilig en goed verloopt voor de katten.

  In de meeste gevallen wordt een CT-scan geadviseerd door een dierenarts en die maakt een afspraak met een dierenziekenhuis zoals het Universitair Dierenziekenhuis in Utrecht.

  Blog delen op Social Media :

  Waarom uw kat verzekeren?

  Beste
  kattenverzekeringen

  Vorige slide
  Volgende slide

  Gerelateerde dieren blogs