amputatie poot kat 2

Kosten van een operatie voor de kat

[ez-toc]

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een kat in huis hebt. Dit is altijd leuk, een kat op schoot maakt iedereen wel rustig. Het kan alleen wel zo zijn dat jouw kat ziek wordt of dat hij een keer een ongeluk krijgt. In dit geval is het soms nodig om een operatie te laten plegen op de kat, zo kan hij daarna weer gewoon in huis rondlopen. Mensen vragen zich alleen af wat het dan kost om een kat te laten opereren, ze zijn bang .

De kosten van een operatie

Het is lastig om een bepaald bedrag vast te zetten voor een operatie. Er zijn namelijk talloze soorten operaties die jouw kat nodig zou kunnen hebben. De prijs verschilt dan ook sterk per dierenarts en per de soort operatie die gepleegd moet worden. We hebben voor jou gekeken wat de meest voorkomende operaties zijn en wat de bijbehorende prijs is van deze operatie. Voor een operatie voor blaasgruis of blaasstenen is er niet echt veel te betalen, je moet alleen de medicatie en de Anti biotica betalen die jouw kat nodig heeft. Bij een operatie aan de heup ben je al veel meer kwijt. Je moet dan namelijk aardig wat werk verrichten om de heup weer in de oude toestand te krijgen, de kosten voor deze operatie is al snel €450,- tot €1.500,-. Voor een operatie aan de schildklier of aan een ander orgaan ben je ook aanzienlijk wat geld kwijt. Dit heeft te maken met de narcose en met het feit dat de dokter veel meer moeite zal moeten doen om de kat beter te maken. De prijs voor een soort operatie als deze is al snel €550,- tot €1.500,-.

Lees meer over de kosten bij een kat bij de volgende ingrepen:

Een ander veelvoorkomend probleem bij katten is een tumor. Een tumor is op verschillende manier te behandelen. Een tumor kan chirurgisch weggehaald worden, behandeld worden door middel van chemotherapie of hij kan bestraling krijgen. De kosten van een soort behandeling als deze ligt ongeveer tussen de €500 en €1.500,-. Dit is verschillend voor het soort kanker die je kat heeft. Een behandeling van lymfeklierkanker kan al €2.500,- tot €3000,- kosten. Daarbij is het mogelijk dat een kat een bloedtransfusie nodig heeft. Deze kosten starten vanaf ongeveer €700,-.

Start met vergelijken

De kosten van een botbreuk kunnen ook aardig duur zijn. Een operatie van een gebroken poot kan in sommige situaties al snel €1.000,- kosten. Alleen het spalken van de poot is al €400,-. Deze kosten zijn natuurlijk altijd verschillend per breuk en ze zijn afhankelijk van tarieven van de dierenarts. Om een gebroken bot te behandelen is er aardig veel mogelijk. Vaak moet een botbreuk gestabiliseerd worden. De breuk kan op die manier genezen. Door middel van gips kan een botbreuk genezen bij een kat. Verder kunnen er ijzeren platen en schroeven gebruikt worden. Tot slot kan een operatie met externe fixateur of veel rust ook mogelijk als oplossing gelden.

Als jouw kan een navelbreuk heeft die behandeld moet worden dan moet dit chirurgisch gedaan worden. Het gat dat is gevormd in de buikwand moet dicht worden gemakt. Dit wordt gesloten met hechtingen. Zodra de opening weer dicht zit is dan is alles weer in orde. Uitgebreide operaties kosten al snel €300,- tot €1.500,-. Soms kan dit bedrag zelfs zo hoog zijn als  €3.000,- of meer. Bij een amputatie van een kattenpoot wordt deze poot volledig verwijderd. Deze operatie zijn meestal erg lang maar wel te behalen. Medisch gezien zijn er niet zo veel problemen. Veel huisdier verzekeringen dekken ook de kosten van deze ingreep. Uitgebreide operaties kosten al snel €300,- tot €1.500,-. In sommige gevallen kan dit bedrag zelfs oplopen tot €3.000,- of meer.

Kat laten verzekeren

Je kunt er voor kiezen om jouw kat te laten verzekeren, zo hoef je de bovenstaande kosten niet allemaal zelf te betalen. Door middel van een verzekering zijn de kosten die je maakt te declareren. Zo hoef je in ieder geval niet alles zelf te betalen, scheelt aardig wat geld bij een grote operatie. Het is wel zo dat je een maandelijkse premie betaalt, maar deze is gelukkig nooit zo hoog. Bekijk de actuele kosten op onze kattenverzekering vergelijkingsmodule. 

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs