puppy jeuk 2

Waarom heeft mijn puppy jeuk?

[ez-toc]

Eigenlijk is iedere puppy wel schattig. Deze kleine hondjes zitten altijd weer vol energie. Iedere dag gaan ze er weer op uit om de wereld te ontdekken. Het kan alleen wel zo zijn dat jouw puppy last krijgt van bepaalde dingen. Zo zijn er puppy’s die ineens heel veel jeuk hebben. Veel mensen denken dat dit wel over gaat, maar in sommige gevallen is het toch beter om naar de dokter te gaan. Lees snel verder om er achter te komen waarom jou puppy jeuk heeft!

Puppy jeuk

Diverse redenen voor jeuk

Er zijn ontzettend veel redenen die er voor kunnen zorgen dat jouw hond of puppy jeuk heeft, het is daarom handig om naar de dierenarts te gaan. Deze kan kijken wat de oorzaak is van de erge jeuk, dat is toch wel belangrijk om te weten als je een behandeling wilt starten. De dokter doet in sommige gevallen een bloedonderzoek om te kijken of er iets mis is met de hond.

Echter in de meeste gevallen is het niet nodig om een grote behandeling te laten plegen, je krijgt dan medicatie mee die de hond moet nemen om er voor te zorgen dat de jeuk minder wordt en dat de oorzaak van de jeuk verdwijnt.

Vlooien bij de puppy

De voornaamste reden voor jeuk is dat de puppy vlooien heeft. Het is voor de hond natuurlijk heel vervelend als hij iedere keer loopt te krabben, gelukkig is er genoeg wat je kunt doen om de jeuk van de vlooien weg te halen. Je hebt namelijk speciale vlooienmiddelen voor de hond. Deze moet de hond nemen om de vlooien langzaam af te laten sterven.

Schimmels of mijt

Het kan echter ook zo zijn dat jouw puppy last heeft van een bepaalde schimmel bij de vacht. Meestal kun je het wel ruiken, als de vacht stinkt dan moet je echt naar de dierenarts gaan. De arts gaat dan kijken naar de huid en naar de oorzaak van de jeuk, vervolgens zal hij een behandeling beginnen om de jeuk weg te halen bij jouw pup. Het is belangrijk dat je weet hoe je een zieke hond moet behandelen.

Voedselallergie

Het kan ook zo zijn dat de puppy een voedsel allergie heeft. Deze is wat moeilijker om te herkennen. Vaak zal de dokter een bepaald dieet voor de hond opschrijven die hij moet volgen, als  de klachten dan afnemen dan weet je dus dat het inderdaad door het voedsel komt. Als het niet minder wordt dan zal de dokter kijken wat dan eigenlijk de oorzaak is, het kan ook een van de bovenstaande oorzaken zijn.

Start met vergelijken

Atopie voor de pup

Verbeteren de klachten niet of blijft jouw pup nog steeds ziek dan is het aan te raden om bij je dierenarts een bloedtest te laten doen. Bij deze test wordt er onderzocht of je pup mogelijk allergisch is voor allergenen, een soort hooikoorts test dus. Mocht dit het geval zijn dan kan er een gerichte medicatie worden gebruikt.

Hond laten verzekeren

Je kunt er voor kiezen om een puppyverzekering af te sluiten. Als jouw hond of pup namelijk jeuk heeft dan is het soms nodig om dit te laten behandelen. Misschien wist je het nog niet maar een behandeling bij de dierenarts is nu niet bepaald goedkoop. Door een dierenverzekering kun je dus aanzienlijk wat geld besparen.

Je kunt de kosten die je maakt verhalen op de verzekeraar. Er zijn verzekeraars die alles vergoeden, er zijn er ook die deels de kosten vergoeden. Dit is allemaal een beetje afhankelijk van het maandbedrag. Maar je bent altijd nog minder kwijt dan wanneer je alles zelf zou moeten betalen!

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs