Welke hond

Een zieke hond behandelen

[ez-toc]

Het is vaak moeilijk om te herkennen of je hond ziek is. Een mens kan precies beschrijven wanneer hij of zij ergens last van heeft en wat de klachten zijn. Een hond kan je dit niet vertellen en daarom is het vaak lastig om erachter te komen wanneer er iets mis is met de hond. Er zijn echter wel een aantal symptomen die je kunt herkennen bij een hond om erachter te komen dat hij wel of niet (ernstig) ziek is. Hieronder geven we meer informatie over de symptomen en de kosten bij een zieke hond.

Start met vergelijken

Symptomen zieke hond

Hoewel het lastig is om te herkennen of er wat aan de hand is met je hond zijn er een aantal situaties waarin wordt aangeraden om direct naar de dierenarts te gaan. De symptomen voor deze situaties hebben we hieronder vermeld. Het betekent niet dat er direct iets ernstigs met je hond aan de hand is, maar het is belangrijk dat dit direct wordt onderzocht.

  • Problemen bij het eten en drinken. Plotseling gewichtsverlies kan een symptoom zijn van problemen met de maag en darmen.
  • Aanhoudend braken kan een symptoom zijn van maagtorsie.
  • Aanhoudende diarree. Dit kan het geval zijn bij een infectie of inwendige verwondingen.
  • Een moeilijke ademhaling bij de hond kan komen door problemen met de longen of het hart.
  • Afwijkend gedrag, zoals wankelend lopen.
  • Blijft de hond veel janken? Dan kan het zijn dat de hond erg veel pijn heeft.

Bij een van de volgende situaties is het belangrijk om zo snel mogelijk een dierenarts te bezoeken. Wanneer je dit doet dan kan het namelijk het leven van je hond redden. Ook wanneer je twijfelt dan is het aan te raden om alsnog voor de zekerheid naar een dierenarts te gaan. Een optie is om van tevoren telefonisch contact op te nemen met de dierenarts en de symptomen te beschrijven.

zandvlooien 2

Kosten

Wanneer je met een hond naar de dierenarts gaat dan brengt dit kosten met zich mee. Deze kosten kunnen erg vervelend zijn naar alle andere kosten die je al hebt voor een hond. Indien er een behandeling nodig is voor je hond dan kunnen de kosten vaak al snel oplopen. Echter is het belangrijk om je hierdoor niet te laten weerhouden van het bezoeken van een dierenarts. De gezondheid van je hond is natuurlijk belangrijker. Een optie om deze kosten te ontwijken is door het afsluiten van een dierenverzekering.

Met een dierenverzekering worden deze kosten voor het bezoeken van de dierenarts en het behandelen vergoed door de verzekeraar. Ten eerste hoef jij niet meer voor deze kosten op te draaien en ten tweede is het een groot voordeel dat je bij twijfel gemakkelijker naar de dierenarts kunt gaan. Van tevoren weet je dat jij niet met de kosten te maken zult krijgen en dat je een bezoek aan de dierenarts niet hoeft uit te stellen.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs