schade

Aansprakelijkheidsverzekering ook geschikt voor dieren?

[ez-toc]

Aansprakelijkheidsverzekering ook geschikt voor dieren?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die jou beschermd als je het eigendom van een ander vernietigd, bijvoorbeeld in geval van een aanrijding of je laat een dure vaas bij iemand thuis vallen. Een aansparkelijkheidsverzekering kan door een particulier maar ook door een bedrijf worden afgesloten. Als particulier kun je je gezin meeverzekeren en als bedrijf kun je je werknemers verzekeren. Voor extra dekking sluiten sommige mensen een aanvullende verzekering af. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel is het handig om dat te doen in geval van een ongeluk. De kosten van schade kun je misschien nog betalen, maar denk ook aan letsels of lichamelijke schade. Deze kunnen flink in de kosten lopen.

Aansprakelijkheidsverzekering dekt niet altijd alles

Een aansprakelijkheidsverzekering is dus een verzekering tegen de financiële gevolgen van schade aan anderen die door jou of een meeverzekerde is veroorzaakt. Je bent hiervoor dus aansprakelijk. De meest voorkomende schades zijn kleine ongelukjes die te betalen zijn. Maar bij een grote ongeluk die je nooit had gewild of verwacht kunnen kosten hoog oplopen.
Voor deze onzekere voorvallen kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, zodat de verzekering de door jou gemaakte financiële schade vergoed. De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zijn niet hoog. Ook bieden alle banken en verzekeraars aansprakelijkheidsverzekeringen aan. Hoewel verzekeraars hetzelfde dekken en vergoeden, is het verstandig om te letten op wat er gedekt wordt en wat de hoogte van de dekking is. Het is dus verstanding om aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Wat wordt er wel en niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering? Je kunt niet alle schade die je hebt gemaakt verhalen bij je verzekeraar. Maak je met opzet iets kapot dan wordt dit niet gedekt. In de regel wordt alle schade gedekt die niet met opzet wordt aangebracht. Ook lichamelijk letsel die je niet met opzet aan een ander toebrengt valt onder de aansprakelijkheidsverzekering. Voorwaarde is wel dat degene zich niet bewust kon zijn van het feit dat hij een risico loopt. Schade die jouw huisdier veroorzaakt valt in de regel ook onder de aansprakelijkheidsverzekering. Bij het afsluiten van een verzekering kun je meestal kiezen wie er meeverzekerd is. Dit kunnen je partner, je kinderen, maar ook inwonende ouders of grootouders zijn. Huisdieren zijn vrijwel automatisch meeverzekerd. Als een huisdier schade maakt, dan is volgens de wet de eigenaar van het huisdier aansprakelijk voor de schade.

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.