De beste dierenverzekering

Het kiezen van de beste dierenverzekering

[ez-toc]

Start met vergelijken

Ben je op zoek naar de beste dierenverzekering voor je huisdier? Dan zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om op te letten. De keuze voor de juiste verzekering hangt namelijk van verschillende punten af. Bij de keuze van de juiste verzekering gaat het er niet alleen om dat je de gunstigste premie betaalt, maar dat je ook op de juiste manier bent verzekerd. Tussen de verschillende verzekeringen kunnen grote verschillen ontstaan. Op deze pagina geven we informatie over verschillende zaken die belangrijk zijn om op te letten bij het vergelijken van de verschillende dierenverzekeringen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de beste dierenverzekering?

In feite zijn vrijwel alle verzekeringen voor dieren goed. Bij het vergelijken van de verzekeringen is het belangrijk om te kijken of de verzekering is aangemeld bij Kifid. Dit staat voor Klachteninstituut Financiële Dienstverlening en het houdt in dat er aan een hoog kwaliteitsniveau wordt voldaan. Kies je dus voor een dierenverzekeringen aangesloten bij Kifid dan weet je zeker dat de verzekering een goede kwaliteit heeft. Ondanks dat kunnen er nog grote verschillen zijn tussen de voorwaarden en de premies voor de verzekeringen.

Hieronder hebben we de punten vermeld welke belangrijk zijn om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste dierenverzekering. Het is belangrijk om zelf te bedenken wat je precies wilt verzekeren. Zo kun je ervoor kiezen om voor een gunstige prijs een basisverzekering af te sluiten, maar je kunt ook een betere verzekering nemen waarbij je voor meer zaken bent verzekerd. Het is daarbij belangrijk om zelf goed te bedenken aan welke voorwaarden de dierenverzekeringen moet voldoen.

  • De premie voor de verzekering
  • Wat wordt er door de verzekeraar vergoed
  • Maximale bedrag om uit te keren
  • Eigen risico

De premie voor de beste dierenverzekering

Tussen de verzekeraars kunnen de prijzen voor een dierenverzekering sterk verschillen. Wanneer je voor een goedkope verzekering gaat dan zijn OHRA en HEMA een goede keuze. Naast de verzekeraar is de premie voor de dierenverzekering ook afhankelijk van het ras van je huisdier, het gewicht en de leeftijd. Bij grote honden bijvoorbeeld is het vaak zo dat ellebogen en hopen duur kunnen zijn. Dit is de reden dat veel verzekeraars dit alleen verzekeren wanneer je kiest voor de duurste pakketten.

Wat wordt er vergoed bij de beste dierenverzekeringen?

Wat is de beste dierenverzekering

Naast de prijs is een belangrijk aspect voor de juiste verzekeraar de zaken die worden vergoed. Je hebt er niks aan wanneer je een verzekering afsluit die later veel kosten niet vergoedt waar je wel op had gerekend. Tijdens het vergelijken van de verzekeringen is het daarom belangrijk om goed alle voorwaarden door te lezen die wel of niet worden vergoed.

Er zijn een aantal zaken die bij vrijwel alle verzekeraars worden vergoed. Dit is het consult aan de dierenarts en bij veel operaties die noodzakelijk zijn. Zaken die per verzekeraar sterk kunnen verschillen zijn therapieën, vaccinaties, sterilisatie, castratie en zoals hiervoor genoemd de ellenbogen en de heupen. Tot slot kunnen er ook verschillen zitten in de dekkingspakketten van de verschillende verzekeraars. Vergelijk al deze zaken dus goed voor een verzekering af te sluiten. Dit kan ook verschillen per hondenverzekering of per kattenverzekering.

Maximale bedrag

Naast dat er goed wordt gekeken naar wat er precies wordt uitgekeerd is het maximale bedrag een belangrijk punt. Bij huisdierenverzekeringen is het namelijk zo dat er niet onbeperkt wordt uitgekeerd, maar dat er een maximaal bedrag is. Ook dit maximale bedrag verschilt per verzekeraar.

Start met vergelijken

Het eigen risico

Bij dierenverzekeringen is er ook sprake van een eigen risico. Het startbedrag dat niet door de verzekeraar wordt vergoed verschilt per verzekering. Er zijn verzekeraars die een vast bedrag hanteren en er zijn verzekeringen die een percentage hanteren. Probeer van tevoren te bedenken of je voor hoge rekeningen komt te staan. Is dit het geval? Dan kun je beter voor een vast bedrag kiezen. Is je verwachting dat je voor relatief lage rekeningen komt te staan dan kun je beter kiezen voor een verzekering die een percentage hanteert.

Start met vergelijken

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.