pexels-dominika-roseclay-2023384

Hier moet je opletten bij de verzorging van je trouwe viervoeter

[ez-toc]

Honden zijn erg populair in Nederland. Er zijn meer dan 1,5 miljoen honden in ons land. Een goede verzorging van de hond is erg belangrijk om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van de hond. Ben jij ook van plan om een hond in huis te nemen? Dan is het verstandig om jezelf goed te verdiepen in de verzorging van een hond. Hoe je het best je trouwe viervoeter verzorgen kunt? Je leest het hier!

1. Hondenvoeding

De juiste voeding is erg belangrijk voor de hond. Door de juiste voeding blijft de hond gezond. Uiteraard is het leuk om je hond te verwennen, maar doe dit met mate. Geef je hond regelmatig gezond voer zodat je trouwe viervoeter niet te dik wordt, boordevol energie zit en de vacht gezond blijft. Hondenvoer bevat alle belangrijke voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gezond te blijven.

2. Beweging

Zorg dat je hond voldoende beweging krijgt. Door regelmatig te wandelen bouwt de hond conditie op, blijft die fit en kan hij zijn energie kwijt. Te weinig beweging kan zorgen voor overgewicht en gewrichtsproblemen.

3. Hondenshampoo

Wanneer je regelmatig met je hond wandelt zul je zien dat die onbedoeld van alles mee het huis inneemt. Wanneer je door een bosrijke omgeving loopt, blijft er van alles achter in de hondenvacht. Het is daarom belangrijk je hond regelmatig te wassen. Gebruik speciale hondenshampoo om je hond te wassen. Hondenshampoos zijn milder dan gewone shampoos waardoor de huid van de hond minder snel geïrriteerd raakt en ze reinigen de vacht goed zodat vuil en ongedierte geen kans hebben.

4. Reinig regelmatig de oren

Oorontsteking is een veel voorkomende ziekte bij honden. Maar liefst één op de vijf honden heeft wel eens last van een oorontsteking. Vooral honden met hangende, slappe oren zijn gevoelig voor oorontsteking. Door regelmatig de oren schoon te maken, voorkom je oorontsteking bij honden. Een oorontsteking bij honden is te herkennen aan een opeenhoping van donker oorsmeer en afscheiding in de gehoorgang. Bij een oorontsteking bestaat de kans dat de hond regelmatig met de kop schudd of krabt aan het ontstoken oor.
Net als oorontsteking komt ook oormijt bij honden veel voor. Oormijt zijn kleine parasieten die zich graag nestelen in het oor van de hond en parasiteren op huidschilfers, oorsmeer en weefselvocht van de hond. Wanneer je oormijt bij honden niet tijdig aanpakt, kan de hond last krijgen van een oorontsteking. Oormijt is lastig te voorkomen, maar door regelmatig de oren van je hond goed schoon te maken, verlaag je de kans op oormijt. Mocht je hond oormijt krijgen, zijn er speciale oor reinigers, speciale nekdruppels, medicijnen en oorreinigers voor honden.

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.