Uiteraard houd je heel veel van je geliefde kat. Je zorgt goed voor hem, hij kan zich vrij bewegen, krijgt goede voeding en mocht er zich een kwaal of aandoening voordoen dan ga je met de kat naar de dierenarts. Medisch is er tegenwoordig veel mogelijk. Behandelingen die vroeger een uitzondering waren zijn – bij wijze van spreken – nu routine. Een MRI, een CT-scan, een echo, uitgebreide operaties, behandeling van tumorziekten, suikerziekte of hartlijden, de dierenarts of specialist heeft er de kennis en kunde voor. Maar deze behandelingen kosten wel geld, soms zelfs veel geld. Het is wel aan te raden om daar financieel goed op voorbereidt te zijn. Het is de afgelopen jaren veelal gebeurt dat de eigenaar zijn of haar kat onnodig heeft moeten laten inslapen omdat de behandeling simpelweg financieel niet haalbaar was. Veel eigenaren weten niet dat je de kat ook kunt laten verzekeren. Of ze zijn vergeten om dit tijdig te regelen. Zeker als kitten overkomt de kat nog wel eens iets. Dan is sparen voor goede medische zorg geen overbodige luxe. Een feit is het natuurlijk dat jouw kat niet weet of hij goed verzekerd is als hij ziek wordt of een ongeluk krijgt. En het gebeurt altijd onverwacht dus je kunt je er ook niet op voorbereiden. Gelukkig is het sinds een aantal jaren mogelijk om voor jouw kat een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Voor een vast bedrag per maand hoef je dan, dankzij de verzekering, geen zorgen meer te maken over onverwachte medische kosten voor jouw huisdier.
Risicoverzekering
Een huisdierverzekering is een zogenaamde risicoverzekering. Dat betekent dat de verzekering uitgaat van een risico, ‘een onvoorzien en onzeker voorval’. Als vooraf al zeker is dat een verzekeraar uit moet betalen, dan is dat geen risico, maar een zekerheid. Een voorbeeld hiervan zijn de jaarlijkse inentingen. Bij een aantal huisdierverzekeraars kan dit aanvullend meeverzekerd worden. De premie is dan gebaseerd op de gemiddelde prijs van een vaccinatie. Deze kosten worden over twaalf premiemaanden verdeeld. Feitelijk is dit dan een financiering en geen verzekering tegen een risico. Meestal ben je duurder uit met dan zonder ‘verzekering’ tegen deze zekere kosten. Worden alle kosten dan vergoedt door de huisdierverzekering? Niet alle kosten worden vergoedt, dus het is een goede zaak om vooraf goed door te lezen wat er wel en niet vergoed wordt. Het is vooral belangrijk om op de volgende zaken te letten. Hoe zit het met de eigen bijdrage? Worden aandoeningen aan de heupen en ellebogen vergoed, ongeacht het gewicht? Wat wordt er vergoed tijdens de wachttermijn? Worden er kosten in rekening gebracht voor het indienen van een declaratie? Kan de basisdekking uitgebreid worden met aanvullende dekkingen? Hoeveel ervaring heeft de verzekeringsmaatschappij? Wat zijn de uitsluitingen? Het is aan te raden om naar jouw dierenarts te gaan en hem advies te vragen over de verwachtte gezondheidsproblemen. Het afsluiten van een dierenverzekering is zeer belangrijk en je moet niet over een nacht ijs gaan. Kijk op de sites van diverse aanbieders en kijk welke verzekeraar het beste bij je past. Of het verstandig is om voor jouw kat een huisdierverzekering af te sluiten is niet altijd makkelijk beantwoord. Dat is voor iedere eigenaar een persoonlijke afweging. De vraag die elke eigenaar moet stellen is: “Als mijn kat vandaag een ongeluk krijgt of ziek wordt en de operatie gaat 700 à 800 euro kosten, kan ik dat dan op dat moment betalen?” Verantwoord huisdierbezit betekent immers ook dat je goed voor jouw kat zorgt na een ongeluk of bij een ziekte, juist dan zijn ze volledig afhankelijk. Door het afsluiten van een huisdier verzekering hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte medische kosten, dat is een prettige zekerheid. Welke verzekering past nu het beste bij jouw wensen? De kattenverzekering vergelijker biedt dan uitkomst. Daar kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en kijken welke verzekeraar jouw het meeste aanspreekt.
OHRA dierenverzekering
Je vindt op deze pagina ook de dierenverzekering van OHRA. Meer dan tienduizend honden en katten in Nederland zijn verzekerd bij deze verzekeraar. Of je nu voor een eenvoudige controle naar de dierenarts gaat, of er is een operatie nodig: met de huisdierenverzekering van OHRA ben je vrijwel altijd gedekt. Dat geldt ook voor veel kostbare medicijnen. Je kunt zelf kiezen wat je gedekt wilt hebben. Kies je voor een basispakket of neem je geen enkel risico met een toppakket. Uiteraard kun je ook voor ergens in het midden qua dekkingen kiezen. Het is helemaal aan jou. Meestal hoef je niet meer dan 1 keer per jaar langs de dierenarts. En de kosten, ach, die zijn dan nog wel te overzien. Maar stel dat je hond onverwachts een operatie moet ondergaan. Of last krijgt van een langdurige kwaal. Dan zijn met een hondenverzekering de kosten voor medische zorg goed gedekt. Je hebt de keus uit drie ziektekostenpakketten voor veel voorkomende medische behandelingen en vier aanvullende dekkingen voor crematie, reis, vaccinaties & gebit, sterilisatie of castratie en therapieën. Ook aan de kat is bij Ohra gedacht. Je wilt natuurlijk niet zuinig doen als het om de gezondheid van je kat gaat. En moeten sparen voor een behandeling is ook geen fijn idee. Voor een vast bedrag per maand is jouw kat altijd verzekerd van de beste medische zorg. Bij OHRA kun je ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hoe lief je poes ook is, en hoeveel kopjes ze ook geeft, ook zij kan wel voor schade zorgen bij iemand anders. Als ze bijvoorbeeld iets te enthousiast ergens haar nagels in zet. Met de aansprakelijkheidsverzekering levert dat geen problemen op: je kat is meteen meeverzekerd. Dit geldt uiteraard ook voor de hond. Zelfs die lieve viervoeter maakt per ongeluk weleens brokken bij anderen. Bijvoorbeeld als je hond iets te vrolijk op iemands dure jurk springt. Met zijn modderige poten. Gelukkig is bij de aansprakelijkheidsverzekering van OHRA naast je hele gezin ook je huisdier meteen meeverzekerd.