Overstappen dierenverzekering

Overstappen dierenverzekering

4.3/5 (17 stemmen)

Hoe kan ik van dierenverzekering overstappen?

Ben je niet tevreden met je huidige verzekeraar of ben je benieuwd of je kan besparen op je lopende verzekering? Met verschillende redenen kunnen mensen overstappen. Hoe dan ook, je wil dit zo snel mogelijk geregeld hebben, zonder al te veel moeite. Hieronder vind je informatie over de stappen die je moet nemen om snel en eenvoudig over te stappen.

Voordat je kan overstappen, zeg dan eerst op bij de huidige verzekeraar

Let bij het opzeggen van je oude verzekering op de contractduur. Vaak is dit een contractduur van 1 jaar. Het kan zijn dat je verzekering net weer is verlengd of beter, deze automatisch is verlengd voor onbepaalde tijd. Dan kan je vaak namelijk dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 tot 3 maanden. Soms verengen zij per jaar. Zorg dan dat je 2 maanden van tevoren je dierenverzekering hebt opgezedg.

Wanneer de situatie zich voordoet dat jouw huisdier overlijdt of verkocht wordt aan een andere eigenaar, dan stopt jouw verzekering per direct.

Nieuwe dierenverzekering afsluiten? Start hier eerst met vergelijken!

Wanneer je de eerste stap hebt gezet, het opzeggen van de oude dierenverzekering, kan je overstappen naar de nieuwe verzekeraar. Kijk goed naar de behoeftes van jouw hond of kat voordat je deze afsluit.

Hondenverzekering overstappen

Bij veel verzekeraars zijn alle honden welkom om te worden verzekerd. Soms krijg je zelfs een korting voor een bepaald ras. Daarnaast kan je na het overstappen ook vaak zelf kiezen voor een dierenarts.
Hondenverzekering

Kattenverzekering overstappen

Bij veel verzekeraars zijn alle katten welkom om te worden verzekerd. Soms krijg je zelfs een korting voor een bepaald ras. Bekijk de voordelen en mogelijkheden hier voor het verzekeren van een kat.
Kattenverzekering

Vergelijk dierenverzekeringen voor het overstappen

Alle verzekeringen die bij ons vergeleken worden, zijn dagelijks opzegbaar. Dat is vooral fijn wanneer u niet meer tevreden bent met uw huidige verzekeraar. U kunt vaak direct overstappen. Let er op dat wanneer u overstapt, er een bepaald aantal weken gelden bij de nieuwe verzekeraar waarin gedeclareerd mag worden. Anders zou iedereen een dierenverzekering kunnen afsluiten wanneer het dier al ziek is. Sommige verzekeraars willen dit vorkomen met een bepaalde beginperiode waarin nog niet gedeclareerd mag worden.

Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico
€ 5000
€0, €100 of €250
Bekijk verzekering
€ 2.500 tot € 5.000
€0
Bekijk verzekering
6000
Je kunt kiezen uit €150,-, €100,-. €50,- en €0,- vrijwillig eigen risico per jaar.
Bekijk verzekering
€ 5000
€ 0 tot € 150
Bekijk verzekering
€ 3.500
€ 50
Bekijk verzekering
Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico

De "vanaf" prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie.

De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit onze vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 11 februari 2023.