Reaal Dier & Zorg dierenverzekering

[ez-toc]
Start met vergelijken

Reaal Dier & Zorg, voorheen ook wel Proteq genoemd,  is de huisdierenverzekeraar van Nederland voor hond en kat. Door de jaren heen hebben zij een flinke groei meegemaakt en daarom bieden zij nu de meest complete basisdekking van huisdierenverzekeringen in Nederland. De belangrijkste zorg is standaard in het basispakket opgenomen. Wie opzoek is naar een hondenverzekering of kattenverzekering, zit bij Reaal Dier & Zorg altijd goed.

De bedrijfscultuur

Bij Reaal Dier & Zorg hebben zij kwaliteit en ervaring hoog in het vaandel staan. Dit ziet u terug in de service die zij verlenen. Zij zijn gericht op de juiste zorg voor jouw huisdier. Dit weten zij te realiseren door de bedrijfscultuur die Reaal Dier & Zorg hanteert. Niet iedereen kan daar namelijk aan de slag. Los van het beschikken over kennis van verzekeringen, is het ook noodzakelijk dat u liefde hebt voor dieren. Op deze manier garanderen zij 100% inzet voor u en uw huisdier.

Real_Dier_en_Zorg

In het bedrijf zetten ongeveer 30 man zich in voor een goede zorg van uw huisdier. Onder dit personeel vallen ook een eigen dierenarts en meer dan 10 paraveterinairen. Paraveterinairen zijn gediplomeerde dierenartsassistentes. Daarnaast hebben veel medewerkers van Reaal Dier & Zorg veel praktijkervaring in de dierenzorg. Omdat bijna alle medewerkers ervaring hebben met dieren, weet u zeker dat zij uw situatie snappen en uw hond of kat de juiste zorg weten te bieden.

Het basispakket van Reaal Dier & Zorg

Reaal Dier & Zorg biedt verzekeringen aan voor alle honden en huiskatten. Daarbij bieden zij standaard de complete basispakket aan. Bij deze basisdekking heeft Reaal de belangrijkste zorg in het pakket opgenomen. Mocht u daarboven op nog extra zorg willen, dan kunt u het basispakket uitbreiden. Zo is het mogelijk om zelf de verzekering samen te stellen. De meest voorkomende behandelingen voor uw hond of kat zijn:

 • Castratie en sterilisatie
 • Narcose en operaties (bijvoorbeeld van heupen en ellebogen)
 • Consulten
 • Medicijnen
 • Preventieve zorg (bijvoorbeeld van vlooienmiddel of vaccinaties)
 • Medisch onderzoek
 • Euthenasie
 • Opname kliniek

Bovenstaande behandelingen zijn inbegrepen in het basispakket. Mocht u een behandeling willen die er niet bij staat kijk dan even op de website of neem contact op met Reaal Dier & Zorg om zeker te weten dat die behandeling niet gedekt wordt door Reaal Dier & Zorg. U kunt ook uw premie berekenen met een of meer van de gewenste behandelingen.

Voordelen van Dier & Zorg

Twijfelt u nog bij welke aanbieder jij jouw kat of hond moet verzekeren? Wellicht geven onderstaande voordelen u de doorslag.

 • De grootste huisdierverzekeraar van Nederland
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Bedrijfscultuur is 100% dieren
 • Prima service

De hondenverzekering van Reaal Dier & Zorg

Jouw hond is een kostbaar bezit. Letterlijk en figuurlijk. Een hond is al snel veel meer dan een huisdier. Het wordt een vriend voor het leven, een echte makker die je groet wanneer je weer bij huis bent. Tegelijkertijd zijn het kwetsbare wezens. Je staat er misschien niet bij stil wanneer de hond door het park racet, of wild aan het spelen is met andere honden of met jou, maar een hond heeft af en toe specialistische hulp nodig. Waar wij een zorgverzekering hebben om ons in te dekken tegen de hoge kosten die gemaakt kunnen worden, is de hondenverzekering niet verplicht. Toch kom je er als hondeneigenaar al snel achter dat het bijzonder praktisch is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering.

Franse hondennamen

Wat dekt de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering?

De Reaal hondenverzekering noemt zichzelf de verzekering met de breedste dekking. Wat opvalt, is dat er direct een lijst beschikbaar is met alle aspecten die niet gedekt worden. Daar valt iets op. De meeste hondenverzekeringen dekken de kosten voor het plaatsen van een chip. Wanneer je geen fokker bent, heb je dit helemaal niet nodig. De chip wordt namelijk zeven weken na geboorte geplaatst en daarom heeft de Reaal hondenverzekering dit opzettelijk buiten de dekking gelaten. Praktisch, want op die manier is er meer geld voor de dekkingen die je wél nodig hebt. Andere aspecten die buiten de dekking vallen (niet alleen bij Reaal Dier & Zorg maar bij nagenoeg elke hondenverzekering) zijn:

 • Chemische castraties;
 • Geneesmiddelen die niet in Nederland geregistreerd zijn;
 • Dieetvoer of medicatie tegen overgewicht;
 • Aangeboren afwijkingen;
 • Medicatie tegen loopsheid.

Dat deze lijst met uitsluitingen gemakkelijk te vinden is, doet al vermoeden dat er een brede dekking te vinden is voor de hondenverzekering. En dat klopt. In het basispakket zitten de consulten en medicatie zoals gebruikelijk, maar ook chemotherapie, opname in een kliniek en preventieve zorg zodat de hond ook preventief behandeld kan worden met vaccinaties en vlooienmiddel. Castratie en sterilisatie worden ook vergoed, net als dwangvoeding, medicatie tegen tumoren, medische hulpmiddelen en zorg binnen Europa.

Australische hondennamen

Dat betekent dat er een flinke lijst is aan aspecten die vergoed worden. In feite worden de meest voorkomende problemen bij kat en hond op deze manier van een dekking voorzien wat een bijzonder prettig idee is voor jou als baasje. En de kosten? Die bepaal je grotendeels zelf, want ook daar heeft Reaal Dier & Zorg aan gedacht bij het opzetten van de mogelijkheden van de verzekering.

De kosten van een Reaal hondenverzekering

Wanneer jouw hond medische zorg en specialistische hulp nodig heeft, dan heb je enorm veel dingen aan je hoofd. Het is emotioneel, het kost flink wat tijd en het enige dat jij echt kunt doen in het proces, is wachten en hopen op een goed gevolg. Dan wil je je geen zorgen moeten maken over de financiële aspecten, en de vraag of je de rekening wel of niet kunt betalen. Bij Reaal Dier en Zorg heb je in feite bijna alles zelf in handen op dat gebied. Je kiest namelijk zelf de dekking en het eigen risico. Dat is bijzonder. Door deze aspecten zelf in te stellen, bepaal je namelijk ook zelf welke premie je kiest. Er zijn een aantal mogelijkheden.

Op het gebied van het eigen risico kun je kiezen uit:

 • € 0 (het duurste in premie uiteraard)
 • € 50
 • € 100
 • € 150

Wanneer het gaat om de dekking, heb je de volgende mogelijkheden:

 • 50% vergoeding tot maximaal € 1500
 • 70% vergoeding tot maximaal € 3000
 • 90% vergoeding tot maximaal € 5000 (het duurste in premie)

Door deze twee elementen naar wens in te stellen, heb je zelf invloed op de premie die je betaalt. Dat is handig, want je kunt er zelf voor kiezen of je geen eigen risico wilt hebben, of een maximale dekking. Of beide natuurlijk, zodat je de hoogst mogelijke premie hebt en zeker weet dat alle behandelingen voor het grootste deel vergoed worden zonder dat je hier eigen risico voor hoeft te betalen. Deze opzet maakt de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering aantrekkelijk, zeker in combinatie met de brede dekking binnen het basispakket van deze verzekeraar.

Brazilliaanse hondennamen

Waarom kiezen voor Reaal?

De Reaal hondenverzekering staat voor openheid en duidelijkheid. Wat er wel en niet gedekt wordt, staat duidelijk vermeld op de website nog voordat je een handtekening zet. Je kunt zelfs de complete polis al doorlezen voordat je ergens iets in hebt gevuld. En kom je er niet uit? Dan is de klantenservice goed bereikbaar, waar alleen maar dierenliefhebbers en -eigenaren zitten om jou verder te helpen.

Je kunt daarnaast gemakkelijk kiezen voor de extra pakketten van Reaal Dier & Zorg om die te koppelen aan de Reaal hondenverzekering. Zo is er een verzekering voor het gebit van de hond. Een element dat vaak vergeten wordt, maar niets is zo belangrijk als de tanden van jouw hond. Heeft de hond last van zijn tanden of mond, dan zal de hond niet meer kunnen eten waardoor de weerstand en levenslust verdwijnt. Een andere verzekering die vaak gezien wordt bij de hondenverzekering is de reisverzekering. Bij Reaal heet dit pakket Buitenland.

Een opvallend pakket is het (alternatieve) therapieën pakket. Hieronder vallen alternatieve geneeswijzen, maar ook gedragstherapie en consulten, en fysiotherapie. Het laatste is belangrijk voor honden die operaties gehad hebben aan heupen en ellebogen. Dit wordt overigens ook gewoon vergoed in het basispakket van de Reaal hondenverzekering. Wil je dat de hond weer snel op de been is en gewoon kan lopen en bewegen als voordat er problemen waren? Dan is het verstandig om deze aanvullende verzekering te kiezen voor de hond. Zeker wanneer je weet hoeveel een gemiddeld behandeltraject kost.

Egyptische hondennamen

Kijk bij het afsluiten van de extra verzekeringen vooral ook naar de dekking, en het risico. Is de kans bijzonder klein dat de hond problemen krijgt die binnen de dekking vallen van de aanvullende verzekeringen? Dan kan het verstandiger zijn om elke maand wat geld opzij te zetten. Dat geld krijg je namelijk wel terug wanneer je geen gebruik maakt van extra zorg.

Reaal Dier & Zorg hondenverzekering kies je voor de brede dekking

De Reaal Dier & Zorg hondenverzekering is zonder twijfel populair in Nederland. Het verzekeren van jouw hond is binnen een paar stappen geregeld, maar het is goed om hier de tijd voor te nemen. Het is namelijk zo dat je bij Reaal grotendeels zelf bepaalt hoe hoog de premie per maand is. Je vult eerst alle gegevens in over jouw hond. De naam, geboortedatum en het geschatte gewicht van de hond wanneer deze volgroeid is bijvoorbeeld. Bij stap twee heb je de mogelijkheid om de elementen aan te passen.

Rechts zie je de maandpremie. Door het eigen risico aan te passen, of de dekking, verandert de maandelijkse premie die gerekend wordt. Dat is handig, want op deze manier heb je alle factoren die belangrijk zijn bij een hondenverzekering. Je ziet de dekking, je kiest het eigen risico en je weet direct wat dit doet met de maandelijkse premie. Zo weet je bij de Reaal hondenverzekering altijd precies wat je kiest. De verzekering staat het eerste jaar vast, daarna is de verzekering dagelijks opzegbaar.

Hoe declareer ik bij Reaal Dier en Zorg

Niet iedere bezitter van een dierenverzekering bij Reaal Dier en Zorg weet hoe gaat in zijn gang gaat bij het declareren van de rekeningen bij de hondenverzekeringen. Wij zijn er om u hierbij te helpen, laten we eens kijken naar de stappen die gezet moeten worden bij Reaal Dier en Zorg om de kosten vergoed te krijgen

Stap 1: Open de Reaal Dier en Zorg site

Bij Reaal Dier en Zorg kunt u zonder problemen op de site declareren. Op die site zal u dan ook de plek vinden waar dit allemaal kan, u hoeft zo helemaal niet meer naar de helpdesk toe om een declaratie te innen. U ziet op de site het kopje staan met de declaratie pagina, hier zal u alleen maar op hoeven klikken. Vervolgens wordt u doorgestuurd.

Declaratie Reaal Dierenverzekering

Stap 2: Pak de gegevens die nodig zijn.

Het is wel handig dat u de gegevens al hebt voordat u een rekening gaat declareren. Deze gegevens zullen nodig zijn om er aanspraak op te maken. Zo zal u de gegevens van de dierenarts met betrekking tot de voltooide behandeling voor handen moeten hebben. Ook zal er aangegeven moeten worden wat de arts heeft gedaan. Dit is ook het geval voor de betaalde prijzen en voor de betaalde btw. Zoek dit dan ook even op.

Stap 3: Kijk of er toestemming nodig is

Het kan zijn dat er toestemming vereist is wanneer u de kosten terug wilt krijgen bij Reaal Dier en Zorg. Bij de goedkope rekeningen is dit meestal niet nodig, echter zal dit wel moeten als u een dure rekening voorhanden hebt. Op de site kunt u zien voor welke situaties een toestemming vereist is om aanspraak te maken op de vergoeding.

Stap 4: De kleine letters inzien

Het is altijd een goed idee om even de kleine lettertjes van de verzekering van Reaal Dier en Zorg eens door te nemen. Hier kan namelijk nog wel eens iets in staan over de uitzonderingen die op de rekening van kracht zijn. Voordat u zomaar gaat verhalen is het een goed idee hier even een blik op te werpen.

Hoe zeg ik mijn verzekering op bij Reaal Dier en Zorg

Het opzeggen van een verzekering zal nooit een twee drie geregeld zijn, ze willen het liefst dat u bij hen blijft als klant zijnde. Echter is het bij Reaal Dier en Zorg niet zo lastig als bij sommige andere verzekeraars. We nemen je mee naar de stappen die er gezet moeten worden om van de verzekering af te komen.

Stap 1: Ga naar uw Reaal Dier en Zorg account

De huisdierenverzekering is pas na één jaar opzegbaar bij de Reaal Dier en Zorg verzekeringen. U kunt via de site de aanvraag indienen voor het opzeggen van de verzekering, dit is dezelfde omgeving waar alle declaraties plaatsvinden. Bij de contracten met speciale voorwaarden, bijvoorbeeld bij het 4-jarig contract zult u eerst moeten wachten voordat deze opzegbaar is.

Opzeggen Reaal Dierenverzekering

Stap 2: Het uitleggen van uw vertrek

Het zal wel duidelijk moeten zijn bij de Reaal Dier en Zorg waarom u geen klant van Reaal meer wilt zijn. Zo kan het zijn dat uw huisdier niet meer leeft, hiervoor zal u een overlijdensverklaring kunnen aanvragen bij het asiel of bij de dierenarts. Deze kunt u weer doorsturen naar Reaal Dier en Zorg, vervolgens zullen zij er voor zorgen dat u van de verzekering af bent.

Stap 3: Mogelijkheid van wisselen van eigenaar

Wanneer u niet meer het baasje bent van het huisdier dan is het van belang dat u hier een bewijs van door zal sturen naar Reaal Dier en Zorg. Deze kunt u vinden en aanvragen bij het gemeentehuis. Vervolgens zal deze ook weer naar Reaal Dier en Zorg moeten, zij zorgen op hun beurt er weer voor dat u hier geen problemen meer mee heeft.

Twijfelt u nog? Bekijk nu de verschillende verzekeringen in onze dierenverzekering vergelijker.

Start met vergelijken

De bedrijfscultuur

Bij Reaal Dier & Zorg hebben zij kwaliteit en ervaring hoog in het vaandel staan. Dit ziet u terug in de service die zij verlenen. Zij zijn gericht op de juiste zorg voor jouw huisdier. Dit weten zij te realiseren door de bedrijfscultuur die Reaal Dier & Zorg hanteert. Niet iedereen kan daar namelijk aan de slag. Los van het beschikken over kennis van verzekeringen, is het ook noodzakelijk dat u liefde hebt voor dieren. Op deze manier garanderen zij 100% inzet voor u en uw huisdier.

Real_Dier_en_Zorg

In het bedrijf zetten ongeveer 30 man zich in voor een goede zorg van uw huisdier. Onder dit personeel vallen ook een eigen dierenarts en meer dan 10 paraveterinairen. Paraveterinairen zijn gediplomeerde dierenartsassistentes. Daarnaast hebben veel medewerkers van Reaal Dier & Zorg veel praktijkervaring in de dierenzorg. Omdat bijna alle medewerkers ervaring hebben met dieren, weet u zeker dat zij uw situatie snappen en uw hond of kat de juiste zorg weten te bieden.

Het basispakket van Reaal Dier & Zorg

Reaal Dier & Zorg biedt verzekeringen aan voor alle honden en huiskatten. Daarbij bieden zij standaard de complete basispakket aan. Bij deze basisdekking heeft Reaal de belangrijkste zorg in het pakket opgenomen. Mocht u daarboven op nog extra zorg willen, dan kunt u het basispakket uitbreiden. Zo is het mogelijk om zelf de verzekering samen te stellen. De meest voorkomende behandelingen voor uw hond of kat zijn:

 • Castratie en sterilisatie
 • Narcose en operaties (bijvoorbeeld van heupen en ellebogen)
 • Consulten
 • Medicijnen
 • Preventieve zorg (bijvoorbeeld van vlooienmiddel of vaccinaties)
 • Medisch onderzoek
 • Euthenasie
 • Opname kliniek

Bovenstaande behandelingen zijn inbegrepen in het basispakket. Mocht u een behandeling willen die er niet bij staat kijk dan even op de website of neem contact op met Reaal Dier & Zorg om zeker te weten dat die behandeling niet gedekt wordt door Reaal Dier & Zorg. U kunt ook uw premie berekenen met een of meer van de gewenste behandelingen.

Voordelen van Dier & Zorg

Twijfelt u nog bij welke aanbieder jij jouw kat of hond moet verzekeren? Wellicht geven onderstaande voordelen u de doorslag.

 • De grootste huisdierverzekeraar van Nederland
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Bedrijfscultuur is 100% dieren
 • Prima service

De hondenverzekering van Reaal Dier & Zorg

Jouw hond is een kostbaar bezit. Letterlijk en figuurlijk. Een hond is al snel veel meer dan een huisdier. Het wordt een vriend voor het leven, een echte makker die je groet wanneer je weer bij huis bent. Tegelijkertijd zijn het kwetsbare wezens. Je staat er misschien niet bij stil wanneer de hond door het park racet, of wild aan het spelen is met andere honden of met jou, maar een hond heeft af en toe specialistische hulp nodig. Waar wij een zorgverzekering hebben om ons in te dekken tegen de hoge kosten die gemaakt kunnen worden, is de hondenverzekering niet verplicht. Toch kom je er als hondeneigenaar al snel achter dat het bijzonder praktisch is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering.

Franse hondennamen

Wat dekt de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering?

De Reaal hondenverzekering noemt zichzelf de verzekering met de breedste dekking. Wat opvalt, is dat er direct een lijst beschikbaar is met alle aspecten die niet gedekt worden. Daar valt iets op. De meeste hondenverzekeringen dekken de kosten voor het plaatsen van een chip. Wanneer je geen fokker bent, heb je dit helemaal niet nodig. De chip wordt namelijk zeven weken na geboorte geplaatst en daarom heeft de Reaal hondenverzekering dit opzettelijk buiten de dekking gelaten. Praktisch, want op die manier is er meer geld voor de dekkingen die je wél nodig hebt. Andere aspecten die buiten de dekking vallen (niet alleen bij Reaal Dier & Zorg maar bij nagenoeg elke hondenverzekering) zijn:

 • Chemische castraties;
 • Geneesmiddelen die niet in Nederland geregistreerd zijn;
 • Dieetvoer of medicatie tegen overgewicht;
 • Aangeboren afwijkingen;
 • Medicatie tegen loopsheid.

Dat deze lijst met uitsluitingen gemakkelijk te vinden is, doet al vermoeden dat er een brede dekking te vinden is voor de hondenverzekering. En dat klopt. In het basispakket zitten de consulten en medicatie zoals gebruikelijk, maar ook chemotherapie, opname in een kliniek en preventieve zorg zodat de hond ook preventief behandeld kan worden met vaccinaties en vlooienmiddel. Castratie en sterilisatie worden ook vergoed, net als dwangvoeding, medicatie tegen tumoren, medische hulpmiddelen en zorg binnen Europa.

Australische hondennamen

Dat betekent dat er een flinke lijst is aan aspecten die vergoed worden. In feite worden de meest voorkomende problemen bij kat en hond op deze manier van een dekking voorzien wat een bijzonder prettig idee is voor jou als baasje. En de kosten? Die bepaal je grotendeels zelf, want ook daar heeft Reaal Dier & Zorg aan gedacht bij het opzetten van de mogelijkheden van de verzekering.

De kosten van een Reaal hondenverzekering

Wanneer jouw hond medische zorg en specialistische hulp nodig heeft, dan heb je enorm veel dingen aan je hoofd. Het is emotioneel, het kost flink wat tijd en het enige dat jij echt kunt doen in het proces, is wachten en hopen op een goed gevolg. Dan wil je je geen zorgen moeten maken over de financiële aspecten, en de vraag of je de rekening wel of niet kunt betalen. Bij Reaal Dier en Zorg heb je in feite bijna alles zelf in handen op dat gebied. Je kiest namelijk zelf de dekking en het eigen risico. Dat is bijzonder. Door deze aspecten zelf in te stellen, bepaal je namelijk ook zelf welke premie je kiest. Er zijn een aantal mogelijkheden.

Op het gebied van het eigen risico kun je kiezen uit:

 • € 0 (het duurste in premie uiteraard)
 • € 50
 • € 100
 • € 150

Wanneer het gaat om de dekking, heb je de volgende mogelijkheden:

 • 50% vergoeding tot maximaal € 1500
 • 70% vergoeding tot maximaal € 3000
 • 90% vergoeding tot maximaal € 5000 (het duurste in premie)

Door deze twee elementen naar wens in te stellen, heb je zelf invloed op de premie die je betaalt. Dat is handig, want je kunt er zelf voor kiezen of je geen eigen risico wilt hebben, of een maximale dekking. Of beide natuurlijk, zodat je de hoogst mogelijke premie hebt en zeker weet dat alle behandelingen voor het grootste deel vergoed worden zonder dat je hier eigen risico voor hoeft te betalen. Deze opzet maakt de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering aantrekkelijk, zeker in combinatie met de brede dekking binnen het basispakket van deze verzekeraar.

Brazilliaanse hondennamen

Waarom kiezen voor Reaal?

De Reaal hondenverzekering staat voor openheid en duidelijkheid. Wat er wel en niet gedekt wordt, staat duidelijk vermeld op de website nog voordat je een handtekening zet. Je kunt zelfs de complete polis al doorlezen voordat je ergens iets in hebt gevuld. En kom je er niet uit? Dan is de klantenservice goed bereikbaar, waar alleen maar dierenliefhebbers en -eigenaren zitten om jou verder te helpen.

Je kunt daarnaast gemakkelijk kiezen voor de extra pakketten van Reaal Dier & Zorg om die te koppelen aan de Reaal hondenverzekering. Zo is er een verzekering voor het gebit van de hond. Een element dat vaak vergeten wordt, maar niets is zo belangrijk als de tanden van jouw hond. Heeft de hond last van zijn tanden of mond, dan zal de hond niet meer kunnen eten waardoor de weerstand en levenslust verdwijnt. Een andere verzekering die vaak gezien wordt bij de hondenverzekering is de reisverzekering. Bij Reaal heet dit pakket Buitenland.

Een opvallend pakket is het (alternatieve) therapieën pakket. Hieronder vallen alternatieve geneeswijzen, maar ook gedragstherapie en consulten, en fysiotherapie. Het laatste is belangrijk voor honden die operaties gehad hebben aan heupen en ellebogen. Dit wordt overigens ook gewoon vergoed in het basispakket van de Reaal hondenverzekering. Wil je dat de hond weer snel op de been is en gewoon kan lopen en bewegen als voordat er problemen waren? Dan is het verstandig om deze aanvullende verzekering te kiezen voor de hond. Zeker wanneer je weet hoeveel een gemiddeld behandeltraject kost.

Egyptische hondennamen

Kijk bij het afsluiten van de extra verzekeringen vooral ook naar de dekking, en het risico. Is de kans bijzonder klein dat de hond problemen krijgt die binnen de dekking vallen van de aanvullende verzekeringen? Dan kan het verstandiger zijn om elke maand wat geld opzij te zetten. Dat geld krijg je namelijk wel terug wanneer je geen gebruik maakt van extra zorg.

Reaal Dier & Zorg hondenverzekering kies je voor de brede dekking

De Reaal Dier & Zorg hondenverzekering is zonder twijfel populair in Nederland. Het verzekeren van jouw hond is binnen een paar stappen geregeld, maar het is goed om hier de tijd voor te nemen. Het is namelijk zo dat je bij Reaal grotendeels zelf bepaalt hoe hoog de premie per maand is. Je vult eerst alle gegevens in over jouw hond. De naam, geboortedatum en het geschatte gewicht van de hond wanneer deze volgroeid is bijvoorbeeld. Bij stap twee heb je de mogelijkheid om de elementen aan te passen.

Rechts zie je de maandpremie. Door het eigen risico aan te passen, of de dekking, verandert de maandelijkse premie die gerekend wordt. Dat is handig, want op deze manier heb je alle factoren die belangrijk zijn bij een hondenverzekering. Je ziet de dekking, je kiest het eigen risico en je weet direct wat dit doet met de maandelijkse premie. Zo weet je bij de Reaal hondenverzekering altijd precies wat je kiest. De verzekering staat het eerste jaar vast, daarna is de verzekering dagelijks opzegbaar.

Hoe declareer ik bij Reaal Dier en Zorg

Niet iedere bezitter van een dierenverzekering bij Reaal Dier en Zorg weet hoe gaat in zijn gang gaat bij het declareren van de rekeningen bij de dierenverzekeringen. Wij zijn er om u hierbij te helpen, laten we eens kijken naar de stappen die gezet moeten worden bij Reaal Dier en Zorg om de kosten vergoed te krijgen

Stap 1: Open de Reaal Dier en Zorg site

Bij Reaal Dier en Zorg kunt u zonder problemen op de site declareren. Op die site zal u dan ook de plek vinden waar dit allemaal kan, u hoeft zo helemaal niet meer naar de helpdesk toe om een declaratie te innen. U ziet op de site het kopje staan met de declaratie pagina, hier zal u alleen maar op hoeven klikken. Vervolgens wordt u doorgestuurd.

Declaratie Reaal Dierenverzekering

Stap 2: Pak de gegevens die nodig zijn.

Het is wel handig dat u de gegevens al hebt voordat u een rekening gaat declareren. Deze gegevens zullen nodig zijn om er aanspraak op te maken. Zo zal u de gegevens van de dierenarts met betrekking tot de voltooide behandeling voor handen moeten hebben. Ook zal er aangegeven moeten worden wat de arts heeft gedaan. Dit is ook het geval voor de betaalde prijzen en voor de betaalde btw. Zoek dit dan ook even op.

Stap 3: Kijk of er toestemming nodig is

Het kan zijn dat er toestemming vereist is wanneer u de kosten terug wilt krijgen bij Reaal Dier en Zorg. Bij de goedkope rekeningen is dit meestal niet nodig, echter zal dit wel moeten als u een dure rekening voorhanden hebt. Op de site kunt u zien voor welke situaties een toestemming vereist is om aanspraak te maken op de vergoeding.

Stap 4: De kleine letters inzien

Het is altijd een goed idee om even de kleine lettertjes van de verzekering van Reaal Dier en Zorg eens door te nemen. Hier kan namelijk nog wel eens iets in staan over de uitzonderingen die op de rekening van kracht zijn. Voordat u zomaar gaat verhalen is het een goed idee hier even een blik op te werpen.

Hoe zeg ik mijn verzekering op bij Reaal Dier en Zorg

Het opzeggen van een verzekering zal nooit een twee drie geregeld zijn, ze willen het liefst dat u bij hen blijft als klant zijnde. Echter is het bij Reaal Dier en Zorg niet zo lastig als bij sommige andere verzekeraars. We nemen je mee naar de stappen die er gezet moeten worden om van de verzekering af te komen.

Stap 1: Ga naar uw Reaal Dier en Zorg account

De huisdierenverzekering is pas na één jaar opzegbaar bij de Reaal Dier en Zorg verzekeringen. U kunt via de site de aanvraag indienen voor het opzeggen van de verzekering, dit is dezelfde omgeving waar alle declaraties plaatsvinden. Bij de contracten met speciale voorwaarden, bijvoorbeeld bij het 4-jarig contract zult u eerst moeten wachten voordat deze opzegbaar is.

Opzeggen Reaal Dierenverzekering

Stap 2: Het uitleggen van uw vertrek

Het zal wel duidelijk moeten zijn bij de Reaal Dier en Zorg waarom u geen klant van Reaal meer wilt zijn. Zo kan het zijn dat uw huisdier niet meer leeft, hiervoor zal u een overlijdensverklaring kunnen aanvragen bij het asiel of bij de dierenarts. Deze kunt u weer doorsturen naar Reaal Dier en Zorg, vervolgens zullen zij er voor zorgen dat u van de verzekering af bent.

Stap 3: Mogelijkheid van wisselen van eigenaar

Wanneer u niet meer het baasje bent van het huisdier dan is het van belang dat u hier een bewijs van door zal sturen naar Reaal Dier en Zorg. Deze kunt u vinden en aanvragen bij het gemeentehuis. Vervolgens zal deze ook weer naar Reaal Dier en Zorg moeten, zij zorgen op hun beurt er weer voor dat u hier geen problemen meer mee heeft.

Twijfelt u nog? Bekijk nu de verschillende verzekeringen in onze dierenverzekering vergelijker.

Start met vergelijken

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.