AXA dierenverzekering

AXA dierenverzekering

[ez-toc]

Bij AXA Dierenverzekering weten zij als geen ander dat jouw kat of hond een trouwe vriend is. En die vriend wil je uiteraard zo goed mogelijk verzorgen. Het liefst wil je jouw huisdier wapenen tegen alle mogelijke ziekten of een ongeval, maar dat is in de praktijk helaas onmogelijk. Met de dierenverzekering van AXA kunnen echter de kosten gedrukt worden bij een bezoek aan de dierenarts. Bij AXA hebben ze dan ook als motto: U zorgt voor uw huisdier, wij voor de verzekering van uw trouwe vriend.

Wat zijn de voordelen van een verzekering bij AXA? De verzekeraar zal er alles aan doen om je zo goed en snel mogelijk te helpen. Voelt jouw kat zich niet goed? Dan adviseren zij om geen seconde langer te wachten en de dierenarts te raadplegen. Deze dierenarts kan je vervolgens geruststellen en de kat of hond de nodige zorg geven.

Met deze dierengezondheidsverzekering van AXA geniet je dekkingen voor ongeval, ziekte of een chirurgische ingreep.

Nog een voordeel van een dierenverzekering bij AXA is dat er geen medisch onderzoek vereist is om de verzekering voor jouw kat of hond af te kunnen sluiten. De dekkingen zijn namelijk van toepassing gedurende het gehele leven van jouw huisdier. Uiteraard dient het contract dan wel jaarlijks verlengd te worden.

Je kunt overigens zelf het terugbetalingsniveau van de dierenartsfacturen kiezen. Als verzekerde heb je de keuze uit 50 procent, 70 procent of 90 procent. Hiervoor kun je kiezen uit drie verschillende formules waar de verzekeringsmakelaar alles van af weet en je daar meer over kan vertellen.

Ook de terugbetaling verloopt eenvoudig. Bij elke raadpleging bij een door jouw gekozen dierenarts moet je een aangifteformulier in laten vullen waarmee je de betaling terug kunt vragen.

Bij AXA hanteren zij drie formules. Zo kun je kiezen uit de premium formule waarbij je de hoogst mogelijke terugbetaling krijgt. Uiteraard betaal je hiervoor ook het hoogste bedrag aan premie. Er zijn ook nog twee goedkopere formules waar je uit kunt kiezen, namelijk de light formule en de comfort formule. De verzekeringsmakelaars van AXA kunnen je ook hierbij helpen en kijken samen met jou welke formule het beste bij jouw kat of hond past. Er wordt dan een simulatie gemaakt, waarna op basis van de uitkomst, vervolgens een beslissing wordt gemaakt.

Waarvoor verzekerd?

Als je een verzekering bij AXA hebt afgesloten geniet je van een aantal zekerheden die vast staan.

Je komt dan niet nu of in de nabije toekomst voor onverhoopte verrassingen te staan. Je bent verzekerd als je voor een gewone raadpleging naar de dierenarts van jouw keuze gaat. Het kan echter ook gebeuren dat jouw kat of hond accuut spoedeisende hulp nodig heeft en je op noodraadpleging moet. Ook daar ben je voor verzekerd.

Wat nu als jouw huisdier per ongeluk iets vreemds heeft ingeslikt, of een gescheurde nagel heeft, of last heeft van een oorontsteking? Daar ben je bij AXA wederom voor verzekerd.

Het kan ook gebeuren dat jouw huisdier gehospitaliseerd en geopereerd moet worden. Dan kan het nog aardig in de kosten lopen. Gelukkig heb je dan een goede verzekering die je bijstaat in de kosten.

Er zijn echter ook kosten die niet vergoed worden. Als jouw huisdier wegens gezondheidsredenen op dieet moet, dan wordt de speciale voeding niet vergoed. Ook het zetten van een elektronische chip of tatoeage zodat hij makkelijker kan terug gevonden worden, zit niet in het pakket. In de eerste vier jaar van het leven van de kat of hond worden sterilisatie en castratie ook niet vergoed. Sterilisatie en castratie worden pas na de eerste vier levensjaren door AXA vergoedt.

InShared

Het is ook verstandig om de verschillende verzekeringen voor je huisdier met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welke verzekering het beste bij jou past. De dierenverzekering van InShared promoot bijvoorbeeld dat zij goedkope premies hanteren per maand. Zij bieden ook een aanvullende Huisdier & Zorg verzekering aan. Mocht er aan het eind van het jaar nog geld open staan dat je niet hebt opgemaakt, dan keert inShared dat bedrag uit. Het kan namelijk gebeuren dan je de verzekering niet nodig hebt gehad omdat je kat of hond het hele jaar geen klachten heeft gehad. Mocht dit het geval zijn dan stort InShared dit bedrag weer terug op jouw rekening. De verzekeraar zegt dan ook niet voor niets dat als we allemaal samen proberen schade te voorkomen, we op die manier de kosten laag kunnen houden. De verzekeringen blijven dan betaalbaar en houden we geld over voor het uitkeren van de jaarbeloning.

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.