castreren hond

Wat zijn de kosten van een operatie bij een hond?

[ez-toc]

Aardig wat mensen hebben een hond thuis. Deze trouwe viervoeter zorgt altijd weer voor een hoop gezelligheid. Maar het is allemaal niet meer zo gezellig als jouw hond ziek wordt of als hij een ongeluk krijgt. Gelukkig is er altijd nog de dierenarts, deze kan in veel gevallen wel voor een oplossing zorgen. Zo kan hij de hond natuurlijk opereren, dit komt regelmatig voor. Veel mensen vragen zich alleen elke keer weer af wat een operatie nu moet kosten en wat er allemaal bij komt kijken. Dat gaan we jou in dit artikel allemaal duidelijk maken, lees dus snel verder!

kosten operatie hond

De kosten van een operatie

Goed, wat is de prijs dan van een operatie voor een hond? Dat is een vraag die we moeten beantwoorden. Het antwoord lijkt wel simpel, maar hij is toch lastig te beantwoorden is. De hoogte van het prijskaartje voor een operatie van een hond is namelijk afhankelijk van een aantal factoren zoals de zwaarte van de hond, maar ook is het verschillend per soort operatie die je hond moet hebben. De kosten zijn soms erg hoog, maar onderaan dit artikel hebben we een oplossing waardoor je geld kunt besparen.

Benieuwd naar specifieke ingrepen? Zie de lijst hieronder voor meer informatie over de kosten van een operatie bij een hond:

Wat kost bijvoorbeeld een castratie? Castratie wordt bij mannelijke honden door een dokter voltooid  met als doel de hond onvruchtbaar te maken. De kosten voor het castreren van je hond liggen sterk uiteen. De prijs is niet alleen verschillend per dierenarts, het gewicht van de hond is ook een grote factor bij de prijs. Zwaardere honden zijn meestal duurder dan kleine honden.  De gemiddelde prijs van een castratie van ene gemiddelde hond  van ongeveer 15 kg is €165,-. Als jouw hond ongeveer 25 weegt is dit gemiddeld €190,-.  Maar wat kost een sterilisatie dan? De prijs van een soort operatie als deze is in de meeste gevallen meer dan een castratie. Natuurlijk is dit voor de prijs ook per kliniek verschillend. De kosten van het steriliseren van een hond zijn meestal rond de  €175,- en €600,-.

Start met vergelijken

Je hond kan ook last hebben van de heupen, dan moet hij ook een operatie krijgen. Er zijn diverse operatieve behandelingen voor problemen aan de heup. Als er nog geen artrose is ontstaan, wordt er meestal getracht om het gewricht van de heup te stabiliseren door een bekkenkanteling. De prijs van deze operatie is aanzienlijk hoog, vaak al wel €1300 of  €1500 euro. Als je hond veel pijn heeft door de artrose kan er ook een andere behandeling plaatsvinden. Zo wordt er een deel van de spier die de kop in de kom zit weggehaald. Er is nog een andere mogelijkheid, dit is om het totale heupgewricht te weg te halen. Bij deze operatie is de prijs al wel €3000 per heup.

Wat kost een operatie voor botbreuken? Veel botbreuken bij de hond zal je zien aan de poot of onderaan de poot. Het kan zijn dat het een ‘makkelijke’ breuk is, is deze is te verhelpen met een spalk. In andere situaties is een spalk niet goed genoeg en moet de hond geopereerd te worden om de breuk met platen en schroeven vast te zetten. De kosten voor een operatie aan een gebroken poot lopen sterk uiteen, de meeste behandelingen starten wel pas bij €1000.

Hond laten verzekeren

Je bent dus best wel wat geld kwijt als je huisdier laat opereren voor een of ander probleem. Dit is dan ook de reden dat erg veel baasjes altijd een beetje moeten nadenken als deze operatie vereist is. Je bent toch in een keer erg veel geld kwijt. Zoals we al even vertelden is hier een oplossing voor. Dit is door een hondenverzekering te nemen, of een puppyverzekering als je puppy’s  thuis hebt zitten. Deze verzekering zorgt er voor dat je de rekeningen die je betaald kunt innen op de verzekeraar. Zo krijg je aanzienlijk nog aardig wat terug van de verzekering. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs het totale  kostenplaatje terug. Neem dus zeker een kijkje bij onze vergelijker, zo  betaal je nooit meer te veel!

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs