Grote hondenrassen

Grote hondenrassen

[ez-toc]

Honden heb je in alle soorten en maten. Klein, groot, kortharig, langharig… Noem het maar op, er is voor iedereen wel wat wils. Als je gaat kijken voor een hond dan is het wijs om eens te kijken welk formaat bij jou past. Ga je voor groot? Maak dan je borst maar nat, want groot kan ook écht groot worden. Kijk maar eens naar deze tien enorme hondenrassen.

Akita

De Akita is van origine een grote Japanse hond. Deze Japanner werd voor het eerst gefokt in 1600 en was bedoeld om mee te gaan jagen. De Akita is zeer toegewijd, wie de film Hachi wel eens gezien heeft, weet je hoe toegewijd deze hond kan zijn. Verder is de Akita intelligent, goed gemanierd, actief en nieuwsgierig. Mannetjes kunnen tussen de 40 en 60 kilo worden.

Anatolische herder

Deze grote hond is van Turkse afkomst. In de middeleeuwen werd de herder ingezet om schapen te beschermen tegen wolven, beren en andere roofdieren. Anno 2019 zie je nog steeds dat de Anatolische herder de assistent is van de schaapherder. Ze kunnen namelijk goed drijven, zijn intelligent, oplettend en observerend. Het mannetje wordt gemiddeld zo’ 55 kilo.

Duitse Dog

De naam verraadt het al… Deze grote hond komt uit Duitsland. Daar werd de hond gefokt als jachthond in de middeleeuwen en later als hond voor in de oorlog. Tegenwoordig is dit een van de meest favoriete rassen bij gezinnen met kinderen. De Duitse Dog is namelijk vriendelijk, betrouwbaar en een goede waakhond. De mannetjes kunnen wel zo’n 70 kilo wegen.

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een van de hoogste honden ter wereld. De hond werd gefokt om op wolven te jagen. Deze hond is zeer vriendelijk en zeer trouw aan zijn baas. Ook is dit ras niet eenkennig en goed met onbekenden. Het mannetje wordt rond de 70 kilo.

Engelse Mastiff

Deze goede lobbes is oorspronkelijk gefokt als vechthond voor in de oorlog. Nu is het een zeer liefdevolle hond die ook heel waakzaam is. Ze zijn alleen niet erg dol op vreemden. Deze hond blaft veel dus begin vroeg met de puppy training. De Mastiff kan wel 85 kilo zwaar worden.

Sint Bernard

We kennen deze hond voornamelijk als reddingshond. Dat klopt ook, want al sinds 1600 wordt dit ras als reddingswerker ingezet. De Sint Bernard wordt 80 kilo zwaar.

Tibetaanse Mastiff

In Tibet werd deze hond voornamelijk ingezet als waakhond en schaapherder. Deze honden zijn zeer intelligent en hebben een eigen willetje. Dat maakt het wel lastig om mee te trainen dus je moet erg consequent zijn in de opvoeding. Laat de hond dan ook al op vroege leeftijd wennen aan andere honden en mensen. Het reutje weegt rond de 80 kilo.

Grote Zwitserse Sennenhond

Deze hond werd gefokt in Zwitserland om karren voort te trekken. Nu is deze hond uitermate geliefd als familiehond. Het reutje wordt ongeveer 65 kilo.

Kuvasz

Dit ras komt uit Hongarije en werd gefokt als waakhond. Ook deze hond is erg intelligent en ook dapper. De Kuvasz is erg waakzaam en verliest zijn doel nooit uit het oog. Het mannetje wordt 45 kilo.

Kaukasische Owcharca

Dit ras is erg populair in Rusland. Rond 1960 werd hij ingezet als waakhond bij de Oost-Duitse douanes. Deze hond is niet zo geschikt als familiehond want hij gaat niet goed met vreemden. De mannetjes worden rond de 70 kilo.

Zijn grote honden geschikt voor mij?

Grote hondenrassen zijn vaak het evenbeeld van de Grote Vriendelijke Reus. Flink aan de maat en kalm, maar met sprankelende passie in het leven. Ze zijn zachtaardig en verdraagzaam, maar ook uitstekende wakers, hoeders of speurders. Dat zie je wel terug in bovenstaande top tien van grote honden. Toch is niet elke grote hond geschikt om in huis te nemen. Niet iedere hondenliefhebber zit namelijk te wachten op een reus van minstens 40 kilo zwaar. Ben je een groot liefhebber van actie en snelle sporten? En wil je jouw hond overal mee naartoe nemen? Of woon je op een flat? Dan is een groot hondenras misschien minder praktisch voor je. Maar veel hondenliefhebbers vinden het heerlijk om zo’n joekel in huis te hebben. Je hebt wat om vast te houden tijdens het knuffelen en jouw beer maakt zich amper druk. En als hij zich druk maakt, voel jij je veilig.

InShared dierenverzekering voor de hond

Als je eenmaal een hond hebt aangeschaft moet je ook denken aan een verzekering. Voor jezelf of jouw gezin heb je diverse verzekeringen afgesloten in geval van ziekte of overlijden. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan als er zich onverhoopt iets voordoet. Echter vele hondeneigenaren zijn niet goed verzekerd als er onverwacht iets met hun huisdier gebeurd. Dan komen zij voor grote financiële uitgaven te staan die voorkomen hadden kunnen worden.

Het is ook verstandig om de verschillende verzekeringen voor je huisdier met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welke verzekering het beste bij jou past. De dierenverzekering van InShared promoot bijvoorbeeld dat zij goedkope premies hanteren per maand. Zij bieden ook een aanvullende Huisdier & Zorg verzekering aan. Mocht er aan het eind van het jaar nog geld open staan dat je niet hebt opgemaakt, dan keert inShared dat bedrag uit. Het kan namelijk gebeuren dan je de verzekering niet nodig hebt gehad omdat je kat of hond het hele jaar geen klachten heeft gehad. Mocht dit het geval zijn dan stort InShared dit bedrag weer terug op jouw rekening. De verzekeraar zegt dan ook niet voor niets dat als we allemaal samen proberen schade te voorkomen, we op die manier de kosten laag kunnen houden. De verzekeringen blijven dan betaalbaar en houden we geld over voor het uitkeren van de jaarbeloning.

Blog delen op Social Media :

Gerelateerde dieren blogs

Zieke Hond verzekeren

Zieke hond verzekeren

Het kan een hartverscheurende ervaring zijn om te zien dat je hond ziek wordt. Naast de emotionele zorgen kunnen de