KBC dierenverzekering

[ez-toc]

Het hebben en onderhouden van paarden en rundvee is een kostbare aangelegenheid. Als eigenaar van paarden en rundvee zit jouw kapitaal voor een groot deel in je dieren. Mochten er zich tegenslagen voordoen dan hoeft dat niet gelijk een financieel verlies te betekenen, mits je de juiste verzekering hebt afgesloten. Bij KBC Verzekeringen begrijpen zijn dit als geen ander. Als je bij KBC verzekerd bent dan verzeker je jezelf tegen ongevallen en ziekte en daarmee worden jouw bedrijfsinkomsten beschermd.

De dierenverzekering is enkel alleen voor paardenhouders en rundveehouders. De verzekering geldt niet voor paardenhandelaars en veehandelaars. De waarborg voor runderen in een groep is bestemd voor melkveebedrijven.

Wie zijn er nu echter verzekerd? Dat zijn de individuele paarden of runderen. KBC Verzekeringen verleent dekking voor dood of noodslachting, bij verlies, bij blijvende waardevermindering of bij een veterinaire behandeling in geval van een ongeval, ziekte of chronische kreupelheid (dit geldt alleen voor paarden). Een optionele waarborg is diefstal.

Runderen in groep

Daarvoor wordt er dekking verstrekt voor dood of noodslachting ten gevolge van een ongeval of ziekte. Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat niet verzekerd is. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan als er zich een uitsluiting voordoet. Ook hier geldt dat er een optionele waarborg voor diefstal is.

De voornaamste twee uitsluitingen zijn dat er bij verergering van de situatie door ziekten of gebreken – die al bestonden voor het schadegeval – er niet wordt uitgekeerd. Ten tweede betreft het ziekten waarvan de bestrijding door de overheid gereglementeerd is.

Voor de waarborg ziekte en chronische kreupelheid geldt er een wachttijd van zestig dagen. Dat betekent dat de verzekering niet geldt als de ziekte of chronische kreupelheid zich voordoet binnen deze zestig dagen aan aanvang van de verzekering. Naast deze informatie is het ook van belang dat de verzekerde moet weten dat er een wachttijd geldt van zestig dagen voor de waarborg ziekte en chronische kreupelheid. En dat het Belgisch recht op dit product van toepassing is. De verzekering is 1 jaar geldig en wordt stilzwijgend verlengd. Je kunt de verzekering uiterlijk drie maanden voor de hoofdvervaldag bij KBC Verzekeringen opzeggen.

Paardenverzekering vergelijken

Alle paardeneigenaren weten dat het houden van een paard op stal of in een manage niet goedkoop is. Het kost namelijk een hoop geld om je paard de verzorging te geven die nodig is. Het paard moet tenslotte kunnen springen, rennen, bewegen. Ook voer en de hoefsmid moeten betaald worden. Al met al geen goedkope liefhebberij. Het is daarom zeer verstandig om een paardenverzekering af te sluiten. Dat is echt van essentieel belang als je eigenaar bent van een paard. Een paard is moeilijker te behandelen en niet elke dierenarts is hierin gespecialiseerd. Je kunt er voor kiezen om je paard gedeeltelijk te laten verzekeren of om bijvoorbeeld alleen de trailer te verzekeren. Kijk vooral naar jouw persoonlijke behoeften om een persoonlijke verzekering samen te stellen. Wellicht heb je meer paarden in je bezit en wil je een collectieve verzekering afsluiten. Bij een collectieve verzekering ontvang je namelijk korting op het verzekeren van meerdere paarden. Het voordeel van een gedeeltelijke verzekering is dat je per maand veel minder premie betaald, maar dat heeft als nadeel wel dat je paard uiteraard niet geheel verzekerd is. Niet elke verzekering is uiteraard hetzelfde.

Een aantal kosten worden bijna door elke verzekeraar vergoedt. Denk hierbij aan inentingen die het paard jaarlijks moet krijgen. Deze inentingen zijn vrij kostbaar en kun je als het ware verhalen op je verzekering. De behandelingen hiervoor – bijvoorbeeld aan de hoef of benen – vallen in de meeste gevallen ook onder de afgesloten verzekering. Ook geldt voor bijna alle verzekeringen dat de meeste medicijnen die je paard moet nemen vergoed worden. Het kan in sommige gevallen wel zo zijn dat je zelf ook een gedeelte van de kosten voor deze medicijnen voor je rekening moet nemen. Dit hangt bijvoorbeeld af wat voor een soort medicijn het is. Naast bovenstaande voorbeelden zijn er ook aanvullende paardenverzekeringen. Deze hoeven niet direct iets met het paard te maken hebben, Je kunt bij een aanvullende verzekering denken aan diefstal of aan een ongevallenverzekering voor opzittenden. Je kunt immers lelijk terecht komen als je van een paard valt. Kijk dus goed naar jouw persoonlijke voorkeuren en laat je goed adviseren welke verzekering het beste bij jou past.

Blog delen op Social Media :

Gerelateerde dieren blogs

Huisdier verzekeren

Huisdier laten verzekeren

Welkom bij onze uitgebreide gids op Dierenverzekering-Vergelijken.nl, waar we alles bespreken wat je moet weten over het verzekeren van huisdieren.

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.