Paardenverzekering vergelijken

4.5/5 (2 stemmen)
Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Op onze website kun je al jouw huisdieren verzekeren. Je kunt hier namelijk een hondenverzekering, kattenverzekering of konijnenverzekering afsluiten. Echter is het ook mogelijk om een paardenverzekering te vergelijken en af te sluiten. Een paardenverzekering is namelijk essentieel als u een paard heeft. Het kost namelijk erg veel geld als uw hengst ziek is of een mankement heeft. Een paard is namelijk moeilijker te behandelen en minder dierenartsen zijn hierin gespecialiseerd. Er zijn verschillende paardenverzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een paardenverzekering bij Verzekeruzelf. Deze paardenverzekeringen zijn het meest compleet en hierbij heeft u ook de keuze om de harnachement en paardentrailer of rijtuig van uw paard te verzekeren.

Vergelijk de paardenverzekering pakketten

Er zijn 4 verschillende paardenverzekering pakketten bij Verzekeruzelf.

 • Aansprakelijkheid
 • Ongevallen
 • Harnachement
 • Paardentrailer of rijtuig

Hieronder volgt een korte uitleg wat elke paardenverzekering inhoudt.

Paardenverzekering voor aansprakelijkheid

U kunt een paardenverzekering afsluiten voor de aansprakelijkheid van uw paard. Bij deze verzekering is uw paard gedekt tegen de schade die hij/zij veroorzaakt aan anderen. Dit geldt voor zowel schade aan materialen als andere personen en dieren. Hierbij betaald u geen eigen risico.

Paarden VerzekeringHengstenverzekering voor ongevallen

Bij een paardenverzekering tegen ongevallen is uw paard gedekt voor schade aan zichzelf met de dood tot gevolg. Hierbij kunt u denken aan geweld, aanrijding, verdrinking of brand. Bij deze paardenverzekering betaald u ook geen eigen risico.

Paardenverzekering voor uw harnachement

Harnachement is de benaming voor het tuig van het paard. Elke hengstenliefhebber weet dat harnachement erg duur kan zijn. Vandaar dat het ook mogelijk is om gedekt te zijn voor uw harnachement bij de paardenverzekeringen. Bij deze paardenverzekering bent u gedekt tegen verlies of beschadiging van het zadel, hoofdstel, tuig en toebehoren als gevolg van bijvoorbeeld brand of diefstal. Hierbij betaalt u wel een eigen risico van € 22,70.

Paardenverzekering voor uw paardentrailer of rijtuig

Er zijn ook paardenliefhebbers die een paardentrailer of rijtuig willen verzekeren. Dit kan namelijk erg duur zijn en indien u dit altijd bij de manege laat heeft u er ook niet altijd overzicht op. Bij Verzekeruzelf is het mogelijk om uw paardentrailer of rijtuig te verzekeren tegen verlies of beschadiging van de trailer of het rijtuig als gevolg van bijvoorbeeld diefstal, vandalisme of brand.
Start met vergelijken

Voordelen van een paardenverzekeringen

Bij het afsluiten van een paardenverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken om uw pony of paard en de bijbehorende accessoires in uw manege. U betaald namelijk een maandelijkse premie waardoor u zich niet druk hoeft te maken voor deze onverwachtse kosten.

Wie in het bezit is van een paard, weet wat voor gekkigheid zich vaak kan voordoen. Bovenstaand filmpje laat maar weer eens zien waarom paarden erg geliefd zijn!

2 reacties op “Paardenverzekering vergelijken”

 • Matilda schreef:

  Een paard hebben betekend grote verantwoordelijkheden. Daarom vond ik het noodzakelijk om zo nauwkeurig mogelijk een verzekering af te sluiten voor mijn paard Bliksem. Gelukkig heb ik makkelijk kunnen vergelijken en ben ik tot een besluit gekomen. Ik raad aan om goed te kijken naar wat je precies zoekt voor je paard.

  4/5

 • Monique schreef:

  In eerste instantie kwam Ohra het sterkst naar voren, op het laatste moment toch nog voor Inshared gekozen! Mijn keuze is dan ook gebaseerd op de kosten!

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *