pexels-rodnae-productions-7516101

Alles over de Maine Coon

De Maine Coon is een populair kattenras in Nederland. De katten zijn vriendelijk, speels en hechten zich erg aan hun baasjes. Maine Coons zijn rustige en kalme katten. Daarnaast zijn het de grootste katten ter wereld. Wil je meer weten over de Maine Coon, lees dan snel verder.

Waar komt de Maine Coon vandaan?

Dat is niet helemaal duidelijk. Er gaan allerlei verhalen over de afkomst van de Main Coon. Volgens sommige zou de Maine Coon uit de Verenigde Staten komen, uit de staat Maine. De voorouders van de Maine Coon is waarschijnlijk de Noorse boskat, de Turkse angora en andere kattenrassen die overzees werden meegenomen.

Uiterlijk van de Maine Coon

Maine Coons heb je in verschillende kleuren en formaten. De meeste Maine Coons hebben een vacht met lang haar en een mooie pluimstaart. Kenmerkent zijn de plukjes haar aan de punten van de oren. Maine Coons zijn grote katten en hebben een behoorlijk gewicht. Dit ras maakt een robuuste indruk en ze zijn pas uitgegroeid rond hun vierde jaar.

Karakter van de Maine Coon

Maine Coons zijn flexibele katten. Ze passen zich makkelijk aan en vermaken zich zowel binnen als buiten. Ze kunnen over het algemeen goed omgaan met andere huisdieren zoals katten en honden. Maine Coons zijn vriendelijke en hebben een goed humeur. Ze zijn rustig en kalm en kunnen heerlijk bij je op schoot liggen. Dat wordt al snel zwaar, want de Maine Coon heeft een behoorlijk gewicht. Wil je graag Maine Coon kittens kopen? Let dan op dat je dit doet bij een betrouwbare fokker zoals Limoncoons. Let erop dat de ouders van de kittens geen vervelende ziektes in de stamboomlijn hebben zitten.

Alles over de Maine Coon

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Goedkope kattenverzekering

Wat kost een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type huisdier, de leeftijd van het huisdier, het