De aanschaf van een hond

5/5 (1 stemmen)
Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Heb je een leuke pup op televisie of bij een kennis gezien en ben je direct helemaal verkocht om er zelf ook een te kopen? Voordat je kiest voor de aanschaf van een nieuwe hond is het belangrijk om jezelf een aantal kritische vragen te stellen. Het is belangrijk om je van tevoren overal goed bewust van te zijn. Ben je bijvoorbeeld al op de hoogte van alle kosten die dit met zich meebrengt of weet je zeker dat je voldoende tijd vrij kunt maken voor de hond? Daarnaast zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee dient te houden. Hieronder helpen we je bij het maken van de juiste beslissing.

De kosten van een nieuwe hond

De kosten voor het aanschaffen van een hond kunnen sterk uiteenlopen. Zo kun je al een hond in het asiel kopen voor slechts rond de 100,- euro, maar je kunt er ook voor kiezen om de hond bij een fokker te kopen. Bij een fokker liggen de kosten een stuk hoger. Deze kunnen al snel uiteenlopen van de 300 tot de 800 euro. Dit is afhankelijk van het soort ras, de grootte van de hond en de leeftijd.

Kies je voor een hond uit het asiel, dan kun je een hond die verlaten is een nieuw, warm huis geven. Toch kiezen veel mensen voor een puppy. Naast dat deze schattig zijn, heb je zo als baasje meer zekerheid over het karakter van de hond. Je kent zijn geschiedenis en voedt hem op zoals jij wilt. Kies je daarbij ook nog eens voor een rashond, dan weet je ook nog eens meer over de genetische herkomst. Wat veel kan zeggen over het karakter van de hond. Daarnaast is de hond getest op ziektes en erfelijke aandoeningen. Een rashond aanschaffen kost wel wat geld. Natuurlijk is het het best om hiervoor te sparen, maar geld lenen kan ook een optie zijn. Zeker als je van plan bent om mee te doen aan hondenshows, waarmee je de kosten voor de aanschaf van de rashond naar verwachting kunt terugverdienen.

Na de aanschaf dien je alle overige kosten niet te vergeten. Zo brengt de verzorging van een hond ook veel kosten met zich mee. Hierbij moet je denken aan de kosten voor de voeding, dierenarts consult, ziektes, inentingen, speeltjes en andere accessoires. Deze kosten lopen al snel op tot de 1000,- per jaar, maar kunnen ook nog veel hoger oplopen. Het is belangrijk om je goed bewust te zijn van alle kosten. Wil je veel van deze kosten in kunnen dekken? Dan is het een goede keuze om te kiezen voor een hondenverzekering. Met een dierenverzekering zorg je ervoor dat veel van de incidentele kosten en andere kosten worden ingedekt.

Heb je voldoende tijd voor de hond?

Iets wat ook vaak wordt onderschat bij de aanschaf van een hond is of men wel voldoende tijd heeft. Een hond kost namelijk vaak meer tijd dan men van tevoren denkt. Het verschilt ook per hond hoeveel tijd deze nodig heeft. Waar vaak aan moet worden gedacht is dat een hond gemiddeld 4 keer per dag moet worden uitgelaten en er geregeld mee moet worden gespeeld. Wanneer jij en je partner iedere dag werken en alleen in de ochtend en in de avond tijd hebben voor de hond dan is het afvragen of het verstandig is om een hond te nemen. Vraag jezelf daarnaast ook hoe vaak je per jaar op vakantie wil. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de hond mee te nemen op vakantie. Heb je op die moment een adres waar je hond kan verblijven of gaat deze naar het pension?

Eén reactie op “De aanschaf van een hond”

  • Jort schreef:

    Toen ik een hond wou aanschaffen zat ik te twijfelen om hem te kopen bij het asiel of bij de fokker. Deze vergelijking van kosten hebben mij geholpen om uiteindelijk mijn hond te kopen bij het asiel.

    5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *