De beste voedingskeuze voor je hond

De beste voedingskeuze voor je hond

[ez-toc]

Het aanbod voor hondenvoeding is erg groot. Zo is er alleen al een heel schap in de supermarkt die voorzien is van allerlei verschillende soorten hondenvoeding. Door het grote aanbod is het niet altijd meer even duidelijk welke voeding je nu het beste kunt kiezen, vooral als je nieuw bent met een hond als huisdier kan het erg overweldigend zijn. Niet iedere hond is hetzelfde en hierdoor zullen de wensen voor voeding ook verschillen. Toch zijn er wel een paar dingen waar je op kunt letten en rekening mee kunt houden als het aankomt op hondenvoeding. 

De juiste balans

Wat ook belangrijk is op het gebied van voeding voor je hond, is de hoeveelheid voeding die je hond krijgt. Vaak is het zo dat honden te veel voeding krijgen, maar zoals al gezegd is niet iedere hond hetzelfde. De ene hond is actiever dan de ander en heeft hierdoor ook wat meer voeding nodig. Ook de leeftijd van de hond kan hier een rol bij spelen, net als het ras van de hond. Dit zijn dus ook al een paar dingen die je mee kunt nemen in de zoektocht naar de beste voeding voor jouw hond. 

De kenmerken

Op het moment dat je hond niet de juiste voeding krijgt, kun je dit aan een aantal verschillende dingen merken. Zo kan je hond een doffe vacht krijgen en minder goed in zijn vel zitten. Je zou het op sommige vlakken kunnen vergelijken met hoe je je hier als mens bij voelt. Als jij een bepaald soort voeding eet wat niet goed voor je, zul je dit ook aan je lichaam merken. Een hond kan dit ook hebben en op het moment dat dit voorkomt, kan het dus aan de voeding liggen die je je hond geeft. Het beste is het voorschotelen van hondenvoer zonder toevoegingen.

Geen toevoegingen

Een goedkope opvulling van hondenvoer is graan en laat dit nou net een voedingsstof zijn die voor veel honden niet in de smaak valt. Graanvrij hondenvoer is een betere keuze die je voor je hond kunt maken. Je hond kan namelijk ook bepaalde symptomen hebben van voeding met graan, bijvoorbeeld jeuk en kale plekken. Hondenvoeding zonder granen en andere toevoegingen is zo puur mogelijk en dit is iets wat belangrijk is voor hondenvoeding. Goede hondenvoeding heeft namelijk een hoog vleespercentage. Dit kan dus al een goede basisstap zijn, om op zoek te gaan naar hondenvoeding met een hoog vleespercentage. Op het moment dat je je hond voeding zonder granen geeft, brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Zo heeft je hond meer energie verspreid over de dag en krijgt het een gezonde glanzende vacht met minder haaruitval. Graanvrij en een hoog vleespercentage kunnen dus goede elementen zijn om rekening mee te houden in de keuze voor de juiste hondenvoeding.

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.