Huisdier ziek op vakantie

Help, mijn huisdier is ziek op vakantie

[ez-toc]

Buitenverblijven worden steeds toegankelijker voor huisdieren. Meer en meer accommodaties laten je rakkers toe. Denk maar aan alle stranden en prachtige bosrijke gebieden waar honden tegenwoordig mogen lopen. We zien onze dieren graag en nemen ze uiteraard het liefst mee op vakantie. Toch vinden de meesten onder ons dit een beetje eng. Want wat nu als je vriend ziek of gewond raakt tijdens de vakantie? In dit artikel lees je alles over hoe je je hierop kunt voorbereiden en wat je moet doen in crisissituaties.

Voorbereiding

Thuis je vakantie plannen en voorbereiden kan wonderen doen. Het verkleint de kans op onverwachte omstandigheden voor jezelf en je huisdier en het draagt bij aan een betere gemoedsrust. Maar wat kun je allemaal doen ter voorbereiding? Hierbij enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:

Vaccinaties & ziektes

Ga na welke ziektes er zijn in de regio waar je naartoe gaat. Wie weet ga je naar een plek waar veel teken zijn die de ziekte van Lyme verspreiden. Zorg dan dat je huisdier is ingeënt en je een tekenklem bij je hebt. Kijk ook zaken na zoals de watercondities. Is het water er drinkbaar of niet? Houd hier rekening mee.

Dierenarts

Zoek voor je vertrekt enkele dierenartspraktijken op in de buurt. Wanneer je vooraf al weet waar je moet zijn of wie je kunt bellen in geval van nood, bezorgt dit minder stress wanneer er iets gebeurt.

Papieren van je huisdier

Neem de papieren van je huisdier zeker mee. In stress kan het moeilijk zijn om de medische geschiedenis van je huisdier nog te herinneren. Neem daarom zeker kopietjes mee of digitaliseer alle informatie over jouw huisdier. Extra tip: vergeet de gegevens van je eigen dierenarts niet. Mocht er iets gebeuren, dan kan de dierenarts bij vragen contact opnemen met je vaste arts.

EHBO-kit

Dit is een absolute must-bring. Voorzie een koffertje met alles wat je nodig hebt om je huisdier een stukje op weg te helpen. Dit is van dier tot dier afhankelijk, maar zorgt dat je bent voorbereid op bjivoorbeeld wagenziekte, teken en wondjes. Voorzie ook zeker het favoriete speeltje of knuffeltje van je hond. Zodra je huisdier bij de arts is, heeft het toch nog iets herkenbaars.

Crisissituaties

Je kunt jezelf zo goed mogelijk voorbereiden, maar een ongeval zit in een klein hoekje. Mocht er iets gebeuren, blijf dan zeker kalm. Denk goed na over de urgentie en ernst van het ongeval, voordat je halsoverkop naar de eerste beste dierenarts rijdt. Houd er rekening mee dat dit duur kan oplopen en voorzie zeker genoeg cash geld (liefst in de munteenheid van het land waar je bent). Onthoud als allerlaatste: Huisdieren zijn een deel van je familie en het is dan ook jouw taak om ze veilig te houden.

Paniek gekregen omdat je nu pas beseft dat het hebben van een huisdier kan zorgen voor hoge onverwachte kosten? Vraag je jezelf al af: wat kan ik lenen? Dan is het goed om te weten dat er ook de optie is om een dierenverzekering af te sluiten. Hierdoor kom je niet voor onnodige onverwachte hoge kosten te staan bij ongelukjes. Meer weten over hoe je de beste dierenverzekering vindt? Lees dan dit artikel.

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.