Hond veilig vervoeren

Je hond veilig vervoeren, dat doe je zo!

[ez-toc]

Honden worden terecht de beste vriend van de mens genoemd. We nemen ze het liefst dan ook overal mee naartoe: op vakantie, op visite, naar het strand of lekker naar het bos. Gelukkig zijn honden goed te trainen waardoor het vervoeren in de auto over het algemeen geen problemen geeft. Sommige honden vinden het zelfs leuk om in de auto te zitten! Wel is het belangrijk dat je je vriendje op een juiste manier vervoert.

Wat kan er fout gaan?

Nog steeds kiezen veel hondeneigenaren ervoor om hun viervoeter los te vervoeren onder het mom van: ‘maar hij doet niets hoor’ en ‘mijn hond is goed getraind’. Onvoorziene gebeurtenissen kunnen het plezierritje echter tot een ramp doen laten uitlopen. Misschien ziet je hond een soortgenoot in een andere auto zitten en wringt hij zich enthousiast op de bijrijdersstoel waarbij de kwispelstaart vrolijk in je gezicht slaat. Het zou zelfs kunnen gebeuren dat je hond op het gaspedaal of de rem trapt, waarbij een nog gevaarlijkere situatie kan ontstaan. Nu heb je misschien een zeer oude hond met beperkt zicht die niet zo avontuurlijk is en constant uit het raam kijkt. Toch is het belangrijk om je vriendje goed te vervoeren. Mocht je een botsing krijgen, dan vliegt je hond niet door de voorruit. Je kunt ervoor kiezen je hond vast te maken met een tuigje of deze in een reiskennel te vervoeren. Ook zijn er speciale rekken en netten op de markt die veilig vervoer mogelijk maken.

Het tuigje

Een tuigje of hondengordel wordt bevestigd aan de sluiting van de autogordel. Zo zit je hond veilig op de achterbank net zoals je menselijke medepassagiers. Op deze manier kan hij niet meer op je schoot klimmen tijdens de rit. Bovendien kunnen nare gevolgen voorkomen worden wanneer je plots hard op de rem moet trappen. Maak om die reden ook nooit de hond vast aan zijn halsband. Dit zal de hond meer kwaad dan goed doen tijdens een ongeluk.

De reiskennel

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun hond te vervoeren in een reiskennel. Plaats een transportbox voor de kleine hondenrassen overdwars achter de bestuurdersstoel op de grond en grote kennels in de achterbak met de brede kant tegen de achterbank aan. De meeste aanbieders van autoverzekeringen raden ook deze optie aan vanwege de veiligheidsvoordelen. Wist je dat het onjuist vervoeren van je viervoeter zelfs invloed kan hebben op je vergoeding bij schade aan je auto? Je autoverzekering vergelijken met andere aanbieders zal je helpen een verzekering af te sluiten die goed werkt voor jou, maar ook voor je hond.

Een rek of net

Een rek of autonet geeft je hond net even wat meer bewegingsvrijheid in de auto. Plaats het net tussen de achterbank en de achterbak, zodat je hond niet over de bank heen kan klimmen. Het is ook verstandig om een rek te plaatsen voor de laadklep. Wanneer je de deur open doet, kan je vriendje er niet onverwachts vandoor gaan.

Je hond laten vervoeren

Het is ook mogelijk dat je hond vervoerd moet worden zonder dat je erbij kan/moet zijn. In dit geval is  dierentransport de beste optie. Hiermee wordt uw hond (of ander huisdier) veilig vervoerd naar de bestemming.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs