Proteq hondenverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Een hond is niet alleen een huisdier. Het is een van de huisdieren die binnen korte tijd een vriend wordt van de mensen die in het huis wonen. Maar het is wel een vriend die af en toe specialistische zorg nodig heeft en dat is niet goedkoop. Wanneer je zeker wilt weten dat je altijd het beste kunt kiezen voor je hond, is het slim om naar een verzekering te kijken zoals de Proteq hondenverzekering. Er zijn verschillende pakketten te kiezen en ook bepaal je hier zelf het eigen risico. Dat betekent dat je dus ook invloed uit kunt oefenen op de premie. Overigens heet de Proteq hondenverzekering tegenwoordig de Reaal hondenverzekering. Het zegt zelf de breedste basisdekking te hebben.

Zwitserse hondennamen

Een verzekering voor jouw hond kiezen

Niets is erger dan een huisdier dat ziek wordt, gewond raakt of een ongeluk krijgt. Het is een periode met veel stress en waarin veel geregeld moet worden. Dan wil je niet op de kosten moeten letten, maar de kosten van een operatie of een ingreep kunnen aanzienlijk zijn. Zeker omdat er ook vaak veel nazorg bij komt kijken. Dit kostenplaatje kan flink oplopen. Wanneer je een goede verzekering hebt, hoef je je iets minder zorgen te maken over de kosten. In welke mate de kosten gedekt zijn door de Reaal hondenverzekering bepaal je zelf bij het afsluiten. Er zijn namelijk verschillende pakketten met uiteenlopende dekkingen. De volgende keuzes staan tot jouw beschikking:

  • 50% tot maximaal € 1500
  • 70% tot maximaal € 3000
  • 90% tot maximaal € 5000

De keuze voor het pakket heeft uiteraard invloed op de premie die je betaalt. Dat is geen giswerk: wanneer je online de verzekering afsluit, zie je direct de premie in beeld staan. Je kunt dan ook nog op een ander pakket klikken om te zien wat dit met de premie doet. Maar het belangrijkste is uiteraard wat er precies vergoed wordt. Je kiest immers een hondenverzekering omdat je het beste wilt voor jouw huisdier, in goede en slechte tijden.

De basisdekking van de Proteq hondenverzekering

De basisverzekering is de verzekering die de meeste mensen kiezen. Het is echter altijd verstandig om even te kijken naar de exacte invulling van de dekking, want die is niet standaard. In de basisdekking van de Reaal hondenverzekering vind je onder andere euthanasie, wat lang niet meer standaard is. Ook worden bloedtransfusies vergoed, medische hulpmiddelen, opnames in de kliniek, chemotherapie en medicijnen plus consulten. Een flinke lijst dus, met veel opvallende elementen die je lang niet kunt vinden bij alle hondenverzekeringen.

Afghaanse hondennamen

Dat is een prettig idee, maar er zitten haken en ogen aan, die ook gelden voor andere hondenverzekeringen. Zo is er een wachttijd van dertig dagen en worden behandelingen van aandoeningen niet vergoed wanneer de symptomen al bekend waren voordat de verzekering afgesloten werd. Het is logisch dat Reaal ook gekozen heeft voor deze beperkingen, omdat een verzekering niet afgesloten dient te worden voor de uitgaven die je wél aan ziet komen. Dat zou erg handig zijn, maar zo werkt het systeem nou net even niet.

En het eigen risico dan?

Reaal heeft net als de overige aanbieders van een hondenverzekering ook een eigen risico inbegrepen in de voorwaarden. Dit is het gedeelte van de behandelingen die je zelf moet betalen, nog voordat de verzekering dekking biedt. Vaak is het eigen risico hoog, zodat de premie laag is. Maar wat als je dat nou helemaal niet wilt? Dan kies je helemaal voor Reaal. Je bepaalt het eigen risico namelijk zelf. Je kunt kiezen voor € 0, € 50, € 100 of € 150. Hoe lager het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse premie, maar hoe minder je zelf moet betalen per behandeling of consult. Let er goed op dat een eigen risico van € 150 een bijzonder lage premie geeft, maar de meeste behandelingen apart gerekend worden en daardoor dit bedrag nooit halen. Hierdoor kan de volledige behandeling onder het eigen risico vallen. Je hebt dan een lage maandelijkse premie, maar de verzekering kan niet gebruikt worden. Dan is de premie wel laag, maar je hebt er vervolgens helemaal niets aan omdat je de verzekering niet in kunt schakelen.

Aanvullende verzekeringen

Net als veel andere verzekeraars biedt Reaal aanvullende pakketten aan. Dit zijn er vier en alle vier de pakketten zijn de moeite van het bekijken waard. Zoals de aanvullende verzekering voor het gebit, een van de belangrijkste dingen voor jouw hond omdat een slecht gebit goed en gezond eten onmogelijk maakt. Je kunt ook kiezen voor een pakket met dekkingen voor therapie (waaronder alternatieve therapie), of een pakket met dekking voor het buitenland.

Schotse hondennamen

Een pakket waar we extra aandacht aan willen besteden, is het pakket met dekking voor het afscheid. Hoewel euthanasie in het basispakket opgenomen is, zijn er veel extra kosten die gemaakt worden op het moment van overlijden. Zoals de crematie en een waardig afscheid. Door te kiezen voor deze aanvullende verzekering weet je zeker dat je op gepaste manier afscheid kunt nemen. Dat is handig wanneer heel de familie een band heeft met de hond, of je niet alleen het beste voor je viervoeter wilt, maar ook voor jezelf. Besef goed dat de kosten hier in de honderden euro’s kunnen lopen, ook wanneer je helemaal geen gekke dingen doet.

De beste hondenverzekering van Nederland?

De keuze voor een hondenverzekering is net zo persoonlijk als het kiezen voor een hond. Maar we moeten toegeven dat de Reaal hondenverzekering meer voordelen heeft dan nadelen. De brede dekking zorgt voor een relatief hoge premie, maar aangezien je zelf kunt schuiven met de verschillende hoogtes van de dekkingen en het eigen risico, kun je deze verzekering helemaal op maat maken voor jezelf. En voor jouw hond natuurlijk. Heb je een hondenras waarbij net even iets meer problemen voorkomen met de gezondheid, zoals een herdershond, dan is het verstandig om ook te kijken naar de aanvullende verzekeringen.

Scandinavische hondennamen

We drukken je op het hart om zo snel mogelijk een hondenverzekering af te sluiten. Dit is namelijk het beste voor jou en jouw hond. Een hondenverzekering maakt specialistische hulp betaalbaar en hoe vroeger je een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie uitvalt. Maar de premie moet niet het belangrijkste zijn wanneer je op zoek bent naar een verzekering. Het is beter om te kijken naar een brede dekking, waarbij je zeker weet dat je vergoedingen krijgt voor de behandelingen die jouw hond in de toekomst nodig kan hebben.

Wil je zeker weten dat je jouw hond altijd kan geven wat jouw trouwe viervoeter nodig heeft, zodat de vriend van de familie altijd in topvorm is, en wil je dat het ook betaalbaar blijft, zelfs wanneer de hond ingeslapen en gecremeerd moet worden? Zorg er dan voor dat je de verzekering op tijd afsluit, zeker wanneer je rekening moet houden met eventuele wachttijd en de tijd tot de acceptatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *