Reaal Dier & Zorg hondenverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Jouw hond is een kostbaar bezit. Letterlijk en figuurlijk. Een hond is al snel veel meer dan een huisdier. Het wordt een vriend voor het leven, een echte makker die je groet wanneer je weer bij huis bent. Tegelijkertijd zijn het kwetsbare wezens. Je staat er misschien niet bij stil wanneer de hond door het park racet, of wild aan het spelen is met andere honden of met jou, maar een hond heeft af en toe specialistische hulp nodig. Waar wij een zorgverzekering hebben om ons in te dekken tegen de hoge kosten die gemaakt kunnen worden, is de hondenverzekering niet verplicht. Toch kom je er als hondeneigenaar al snel achter dat het bijzonder praktisch is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering.

Franse hondennamen

Wat dekt de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering?

De Reaal hondenverzekering noemt zichzelf de verzekering met de breedste dekking. Wat opvalt, is dat er direct een lijst beschikbaar is met alle aspecten die niet gedekt worden. Daar valt iets op. De meeste hondenverzekeringen dekken de kosten voor het plaatsen van een chip. Wanneer je geen fokker bent, heb je dit helemaal niet nodig. De chip wordt namelijk zeven weken na geboorte geplaatst en daarom heeft de Reaal hondenverzekering dit opzettelijk buiten de dekking gelaten. Praktisch, want op die manier is er meer geld voor de dekkingen die je wél nodig hebt. Andere aspecten die buiten de dekking vallen (niet alleen bij Reaal Dier & Zorg maar bij nagenoeg elke hondenverzekering) zijn:

 • Chemische castraties;
 • Geneesmiddelen die niet in Nederland geregistreerd zijn;
 • Dieetvoer of medicatie tegen overgewicht;
 • Aangeboren afwijkingen;
 • Medicatie tegen loopsheid.

Dat deze lijst met uitsluitingen gemakkelijk te vinden is, doet al vermoeden dat er een brede dekking te vinden is voor de hondenverzekering. En dat klopt. In het basispakket zitten de consulten en medicatie zoals gebruikelijk, maar ook chemotherapie, opname in een kliniek en preventieve zorg zodat de hond ook preventief behandeld kan worden met vaccinaties en vlooienmiddel. Castratie en sterilisatie worden ook vergoed, net als dwangvoeding, medicatie tegen tumoren, medische hulpmiddelen en zorg binnen Europa.

Australische hondennamen

Dat betekent dat er een flinke lijst is aan aspecten die vergoed worden. In feite worden de meest voorkomende problemen bij kat en hond op deze manier van een dekking voorzien wat een bijzonder prettig idee is voor jou als baasje. En de kosten? Die bepaal je grotendeels zelf, want ook daar heeft Reaal Dier & Zorg aan gedacht bij het opzetten van de mogelijkheden van de verzekering.

De kosten van een Reaal hondenverzekering

Wanneer jouw hond medische zorg en specialistische hulp nodig heeft, dan heb je enorm veel dingen aan je hoofd. Het is emotioneel, het kost flink wat tijd en het enige dat jij echt kunt doen in het proces, is wachten en hopen op een goed gevolg. Dan wil je je geen zorgen moeten maken over de financiële aspecten, en de vraag of je de rekening wel of niet kunt betalen. Bij Reaal Dier en Zorg heb je in feite bijna alles zelf in handen op dat gebied. Je kiest namelijk zelf de dekking en het eigen risico. Dat is bijzonder. Door deze aspecten zelf in te stellen, bepaal je namelijk ook zelf welke premie je kiest. Er zijn een aantal mogelijkheden.

Op het gebied van het eigen risico kun je kiezen uit:

 • € 0 (het duurste in premie uiteraard)
 • € 50
 • € 100
 • € 150

Wanneer het gaat om de dekking, heb je de volgende mogelijkheden:

 • 50% vergoeding tot maximaal € 1500
 • 70% vergoeding tot maximaal € 3000
 • 90% vergoeding tot maximaal € 5000 (het duurste in premie)

Door deze twee elementen naar wens in te stellen, heb je zelf invloed op de premie die je betaalt. Dat is handig, want je kunt er zelf voor kiezen of je geen eigen risico wilt hebben, of een maximale dekking. Of beide natuurlijk, zodat je de hoogst mogelijke premie hebt en zeker weet dat alle behandelingen voor het grootste deel vergoed worden zonder dat je hier eigen risico voor hoeft te betalen. Deze opzet maakt de Reaal Dier & Zorg hondenverzekering aantrekkelijk, zeker in combinatie met de brede dekking binnen het basispakket van deze verzekeraar.

Brazilliaanse hondennamen

Waarom kiezen voor Reaal?

De Reaal hondenverzekering staat voor openheid en duidelijkheid. Wat er wel en niet gedekt wordt, staat duidelijk vermeld op de website nog voordat je een handtekening zet. Je kunt zelfs de complete polis al doorlezen voordat je ergens iets in hebt gevuld. En kom je er niet uit? Dan is de klantenservice goed bereikbaar, waar alleen maar dierenliefhebbers en -eigenaren zitten om jou verder te helpen.

Je kunt daarnaast gemakkelijk kiezen voor de extra pakketten van Reaal Dier & Zorg om die te koppelen aan de Reaal hondenverzekering. Zo is er een verzekering voor het gebit van de hond. Een element dat vaak vergeten wordt, maar niets is zo belangrijk als de tanden van jouw hond. Heeft de hond last van zijn tanden of mond, dan zal de hond niet meer kunnen eten waardoor de weerstand en levenslust verdwijnt. Een andere verzekering die vaak gezien wordt bij de hondenverzekering is de reisverzekering. Bij Reaal heet dit pakket Buitenland.

Een opvallend pakket is het (alternatieve) therapieën pakket. Hieronder vallen alternatieve geneeswijzen, maar ook gedragstherapie en consulten, en fysiotherapie. Het laatste is belangrijk voor honden die operaties gehad hebben aan heupen en ellebogen. Dit wordt overigens ook gewoon vergoed in het basispakket van de Reaal hondenverzekering. Wil je dat de hond weer snel op de been is en gewoon kan lopen en bewegen als voordat er problemen waren? Dan is het verstandig om deze aanvullende verzekering te kiezen voor de hond. Zeker wanneer je weet hoeveel een gemiddeld behandeltraject kost.

Egyptische hondennamen

Kijk bij het afsluiten van de extra verzekeringen vooral ook naar de dekking, en het risico. Is de kans bijzonder klein dat de hond problemen krijgt die binnen de dekking vallen van de aanvullende verzekeringen? Dan kan het verstandiger zijn om elke maand wat geld opzij te zetten. Dat geld krijg je namelijk wel terug wanneer je geen gebruik maakt van extra zorg.

Reaal Dier & Zorg hondenverzekering kies je voor de brede dekking

De Reaal Dier & Zorg hondenverzekering is zonder twijfel populair in Nederland. Het verzekeren van jouw hond is binnen een paar stappen geregeld, maar het is goed om hier de tijd voor te nemen. Het is namelijk zo dat je bij Reaal grotendeels zelf bepaalt hoe hoog de premie per maand is. Je geeft eerst alle gegevens in over jouw hond. De naam, geboortedatum en het geschatte gewicht van de hond wanneer deze volgroeid is bijvoorbeeld. Bij stap twee heb je de mogelijkheid om de elementen aan te passen. Rechts zie je de maandpremie. Door het eigen risico aan te passen, of de dekking, verandert de maandelijkse premie die gerekend wordt. Dat is handig, want op deze manier heb je alle factoren die belangrijk zijn bij een hondenverzekering. Je ziet de dekking, je kiest het eigen risico en je weet direct wat dit doet met de maandelijkse premie. Zo weet je bij de Reaal hondenverzekering altijd precies wat je kiest. De verzekering staat het eerste jaar vast, daarna is de verzekering dagelijks opzegbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *