Het advies van de Consumentenbond voor een dierenverzekering

5/5 (1 stemmen)
Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

De Consumentenbond heeft geen optie om dierenverzekeringen te vergelijken. Zij geven dus ook geen advies naar de beste dierenverzekeringen. Dierenverzekering-vergelijken.nl is een particuliere, niet-gouvernementele entiteit waardoor consumenten gratis de dierenverzekeringen onafhankelijk (zonder advies) kunnen vergelijken. De verzekeringen wijzigen elk jaar wegens de wetgeving en bedrijfsdoelstellingen van de dierenverzekeraars.

Het is handig om een dierenverzekering te nemen voor uw huisdier om onverwachts hoge kosten te voorkomen. Een hond of kat kan bijvoorbeeld onverwachts een aandoening aan zijn heupen of ellenbogen krijgen. Hiervoor zou je naar de dierenarts moeten gaan en eventueel een operatie voor betalen waarbij medicijnen zijn vereist. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Daarnaast is het ook mogelijk dat een hond of kat gecastreerd of gecremeerd moet worden. Indien men dit van te voren kan inschatten is het handig om een dierenverzekering af te sluiten om de kosten te dekken. Dit kan door middel van een premie die maandelijks word betaald aan een dierenverzekeraar.

Welke dierenverzekeringen zijn er bekend bij de consumentenbond?

Er zijn een aantal dierenverzekeraars bekend in Nederland bij de Consumentenbond. De verzekeraars waarbij je een dierenverzekering kunt afsluiten zijn:

Dit zijn de meest bekende dierenverzekeraars in Nederland. Bij alle verzekeraars kun je een hondenverzekering of kattenverzekering afsluiten. Een konijnenverzekering of papegaaienverzekering is alleen bij Petplan af te sluiten. Het is ook mogelijk om een paardenverzekering af te sluiten. Op dierenverzekering-vergelijken.nl is dit alleen mogelijk via VerzekerUzelf.

Wat zijn de verschillen tussen deze dierenverzekeringen?

Het is lastig om te kiezen tussen al deze verschillende dierenverzekeringen. Het verschil tussen de dierenverzekeraars is dat een (huis)dier bij elke dierenverzekering tegen andere ongelukken en ongevallen is gedekt. Daarnaast heeft elke dierenverzekeraar ook nog verschillende pakketten die zij kunnen aanbieden. Hierbij zit het verschil vaak in de hoogte van het eigen risico. Om een dierenverzekering te vergelijken kunt u dus geen advies van de Consumentenbond gebruiken. Het is echter wel mogelijk om dierenverzekering te vergelijken via onze website. Onze website heeft een onafhankelijke vergelijker waarbij u gemakkelijk de juiste dierenverzekering voor uw (huis)dier kunt vinden.

2 reacties op “Het advies van de Consumentenbond voor een dierenverzekering”

 • admin schreef:

  Hallo Wendy,

  Mooi om te horen dat uw kat volledig is genezen!

  Wat betreft uw vraag, het is altijd mogelijk om uw kat te verzekeren. Iedere verzekeraar kent haar eigen voorwaarden voor het afsluiten van een kattenverzekering, lees daarom goed de voorwaarden van uw verzekeraar. In geval van nood kunt u het beste direct contact zoeken met uw verzekeraar.

  Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!

  Met vriendelijke groet,

  Dierenverzekering-Vergelijken.nl

 • Wendy schreef:

  Mijn kat is pas genezen van een blaasontsteking kan ik hem gewoon verzekeren

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *