Temperatuur hond

Hebben honden last van de kou

[ez-toc]

Een hond heeft natuurlijk een heerlijke vacht. Terwijl jij in de winter bibberend over straat loopt gaat de hond gewoon naar buiten toe. Klopt dit alleen wel? Is het wel zo dat een hond helemaal geen last heeft van de kou? Nee dit klopt niet helemaal, zelf honden kunnen namelijk last hebben van het koude weer. Lees snel verder waarom dit zo is, misschien heeft jouw hond het dus ook wel fris in de winter!

Kan een hond het koud hebben?

Het antwoord op deze vraag is ja. Een hond kan het wel degelijk koud hebben. Sommige mensen vinden een jasje voor de hond zielig maar dit is het eigenlijk helemaal niet. Het kan zelfs juist nodig zijn om jouw hond een jasje aan te doen. Als jouw hond heel de tijd loopt te bibberen als het koud is dan kan het zomaar zijn dat hij echt een jasje nodig heeft.

Ook kun je het zien aan het feit dat de hond met een bol ruggetje loopt, dit is een beetje een ongemakkelijke houding die hij aanneemt door de kou. Er zijn nu eenmaal hondensoorten die niet een heel dikke vacht hebben, voor deze honden is de winter dus net zo koud als voor jou.

Hebben honden last van kou

Welke hondensoorten hebben het koud?

Niet iedere hond heeft het natuurlijk koud in de winter. Je hebt namelijk ook gewoon sneeuwhonden, deze soort honden kunnen beter tegen regen en kou. De honden met kort haar of de honden zonder haar hebben het normaal gesproken vrij koud in de winter.

Maar ook kleine honden lopen vaak te bibberen als het vriest. Ze komen namelijk elke keer met hun buik tegen het koude gras aan. Dit is natuurlijk niet echt bevorderend voor de warmte zoals je wel kunt verwachten. Als je dus een kleine hond thuis hebt dan moet je er voor zorgen dat hij voldoende beweegt en dat hij wel even wordt afgedroogd als hij weer thuis komt.

Een hondenjasje voor jouw hond

Een hondenjas is eigenlijk een oplossing voor de kleine honden. Deze jas zorgt er voor dat jouw hond buiten kan lopen zonder dat hij heel de tijd loopt te rillen. Want dat is natuurlijk ook niet echt prettig voor de hond. Je kunt deze jasjes meestal in de speciale dierenwinkels vinden. Maar je kunt natuurlijk ook altijd even op internet op zoek gaan naar een leuk model voor jouw hondje.

Start met vergelijken

Hond laten verzekeren

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jouw hond verkouden wordt van het weer. Dit is niet zo fijn want in de meeste gevallen moet je toch weer naar de dierenarts, deze zal dan gaan kijken hoe hij jouw hond kan helpen. Dit is natuurlijk niet gratis, een paar bezoekjes aan de dierenarts kunnen dan ook aanzienlijk wat gaan kosten, al helemaal als de hond een grote behandeling nodig heeft.

Je kunt er voor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten als jij kosten wilt besparen op jouw hond. Door middel van de verzekering kun je de kosten die je maakt verhalen op de verzekeraar, zo zijn er zelfs verzekeraars die alle kosten vergoeden. Op die manier ben je dus op jaarbasis veel minder geld kwijt aan jouw hond!

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Honden acupuctuur

Acupunctuur bij honden

Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te voelen. Tegenwoordig wordt