Aansprakelijkheidsverzekering voor honden

Hoe zit het met huisdieren en aansprakelijkheid? 5 dingen om te weten!

[ez-toc]

Wist je dat een aansprakelijkheidsverzekering niet alleen voor mensen, maar ook voor huisdieren beschikbaar is? Honden en katten kunnen zeker schade veroorzaken, en als eigenaar ben jij verantwoordelijk voor die schade. Met de juiste aansprakelijkheidsverzekering hoef je je gelukkig niet al te dikke benen te maken over deze kosten. Het is daarom slim om zo’n verzekering af te sluiten voor je huisdier. Je bent misschien buiten met je hond en je ontmoet je buurman. Het kan zomaar eens voorkomen dat de hond naar de dure broek van de buurman grijpt en hier een scheur van maakt. Wat nu? Hoe zit het met aansprakelijkheid dieren? Lees er hier meer over!

Huisdieren en aansprakelijkheid

Je moet weten dat huisdieren aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade die ze aan anderen veroorzaken. Dit betekent dat als jouw huisdier bijvoorbeeld iemand bijt of eigendommen beschadigt, jij als eigenaar verantwoordelijk bent voor de financiële gevolgen van deze schade. Denk daarom na over de aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren. Sommige dingen worden ook gedekt onder de inboedelverzekering, dus lees je even goed in.

Aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren

Je zou kunnen kiezen voor aansprakelijkheidsverzekering voor je huisdier als je er een hebt. Zo’n verzekering dekt de kosten als jouw huisdier per ongeluk iemand verwondt of schade aan iemands eigendommen veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld een kapotte broek door een speelse hond. Met de juiste verzekering hoef jij in ieder geval geen  hoge kosten te betalen voor  de schade die is ontstaan.

Voor welke dieren geldt de verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren geldt voor allerlei soorten dieren, niet alleen de honden en katten. Wist je dat de verzekering ook de  schade door een varken of ander dier vergoed? Het maakt ook niet uit hoeveel dieren je hebt. Met de juiste verzekering met gezinsdekking zijn al je huisdieren individueel gedekt.

Wanneer geldt de aansprakelijkheidsverzekering?

Hoewel een aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren veel soorten schade dekt, zijn er enkele specifieke gevallen waarin de verzekering niet zal uitkeren. Schade die opzettelijk wordt veroorzaakt door jouw huisdier, zoals doelbewust eigendommen beschadigen, valt niet onder de dekking van de verzekering. Onthoud  dus dat doelbewuste schade niet wordt vergoed.

De waarde van een dier

De waarde van je huisdier kan ook invloed hebben op wat je van de verzekering kunt verwachten. Als je huisdier kan herstellen van een ongeval en dat is verantwoord, dan zullen verzekeringsmaatschappijen over het algemeen alle kosten vergoeden. Denk hierbij aan medische kosten, maar ook andere kosten zoals speciaal voedsel of reiskosten naar de dierenarts. Als je huisdier niet kan herstellen en overlijdt, zal de verzekering meestal alleen de dagwaarde van je huisdier vergoeden. Dit is vaak minder dan wat je hebt uitgegeven.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs