puppy

Zo groeit je pup gezond op

[ez-toc]

Je wil natuurlijk dat jouw kleine pup opgroeit tot een gezonde hond. Hoewel gezondheidsklachten vaak op latere leeftijd ontstaan, kun je sommige problemen voorkomen of uitstellen door je pup goede verzorging te geven. Hoe bied je je pup nou de beste basis voor een lang en gelukkig leven?

Voeding

Jouw pup heeft veel energie nodig. Niet alleen om te spelen en te leren, maar ook om te groeien. Hoewel het voor iedere hond belangrijk is om gezonde voeding binnen te krijgen, telt dit dubbel voor puppy’s. Zij hebben namelijk al die belangrijke stoffen nodig voor het ontwikkelen van gezonde botten en gewrichten. Goed puppyvoer bevat kwaliteitsingrediënten en een vaste samenstelling. Het geeft je pup de energie die het nodig heeft om goed te groeien en de voedingsstoffen zijn aanwezig in de juiste balans. Merken die goede kwaliteit voeding aanbieden voor puppy’s en volwassen honden zijn onder andere Hill’s, Eukanuba en Royal Canin.

Beweging

Teveel beweging kan gewrichtsproblemen veroorzaken op latere leeftijd. Natuurlijk wil je lekker met je puppy gaan wandelen, maar die jonge pootjes kunnen hem nog niet zo ver dragen. Een goede richtlijn die je kunt aanhouden is niet meer minuten per wandeling te lopen dan de leeftijd van je pup in weken. Is je pup 15 weken oud? Loop dan niet langer dan een kwartiertje. Je kunt wel langer met je pup lopen, maar dit zul je heel langzaam moeten opbouwen en dit dan ook dagelijks doen. Ga niet omdat het mooi weer is in het weekend plotseling een uur lopen met een pup van 15 weken. Dit is desastreus voor de gewichten. Ga niet met je hond hardlopen of fietsen voor hij minimaal een jaar oud is en minimaliseer belastende bewegingen zoals traplopen, apporteren, springen en dergelijken.

Slapen

Je pup heeft 18 tot 20 uur per dag aan slaap nodig. Geef je pup regelmaat door hem voldoende rust te bieden. Desnoods doe je hem even in de bench, zodat hij een dutje kan doen. Zet de bench of andere slaapplek ook in een rustige plaats in het huis, zodat je hondje niet overprikkeld raakt. Een bench voor een puppy is een betere slaapplek dan een mand of een kussen. Niet alleen kun je je hondje even tijdelijk opsluiten, zodat hij wel moet slapen, maar het zorgt er ook voor dat je puppy niet stiekem je huis overhoop kan halen, wanneer je even niet oplet. Een goede inboedelverzekering afsluiten is nog steeds wel aan te raden (want je bent sloopgedrag nu eenmaal niet altijd voor), maar met een bench in huis zul je er minder snel beroep op moeten doen.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs