Chinese naakthond

Zo houd jij je Chinese naakthond blij en gezond!

[ez-toc]

Hoewel veel mensen een naakt huisdier maar raar of eng vinden, hebben naakthondjes door de jaren heen vele harten veroverd. Er zijn verschillende naakte rassen, maar de populairste is toch wel de Chinese naakthond. Is dit een hondenras dat bij jou past? Houd dan in gedachte dat dit hondje speciale verzorging vereist.

Waarom een Chinese naakthond?

Of je de afwezigheid van de vacht nu charmant vindt of niet, het karakter van de Chinese naakthond weet iedereen in te palmen. Deze speelse en aanhankelijke hondjes gaan het liefst overal met hun baas mee naartoe. Ze zijn erg trouw en hebben een hechte band met hun eigenaar. Mits goed gesocialiseerd zijn naakthondjes goede vriendjes met jonge kinderen. Spreekt het karakter van het hondje je wel aan, maar wil je liever een hond met haar? Dan kun je gaan voor de behaarde variant: de powderpuff.

Huidverzorging

Wie denkt dat een naakthond minder verzorging nodig heeft dan een behaarde hond, komt bedrogen uit. Om huidproblemen te voorkomen, zul je de hond namelijk minstens één, maar het liefst twee keer per week moeten wassen. Net zoals bij mensen kan de huid van het hondje vettig worden en hierdoor ontstaan mee-eters, pukkels en puistjes. Gebruik absoluut geen producten voor mensen tijdens het wassen, want dit is schadelijk voor de huid. Het beste gebruik je een natuurlijke scrub. Dit kun je maken door olie (drie eetlepels), honing (drie eetlepels) en bruine suiker (een klein kopje) met elkaar te mengen. Scrub het huidje en was de behaarde gedeeltes van het lichaam. Na het wassen föhn je de vacht droog – pas wel op dat je de huid niet verbrandt – en smeer je de huid in met natuurlijke olie om uitdroging te voorkomen.

Bescherm je hondje

Houd er rekening mee dat de naakthond geen vacht heeft en zijn huid dus sneller beschadigt dan die van een behaarde hond. Voorzichtigheid met spel is dus geboden, vooral buiten. De hond krijgt makkelijk wondjes en schrammen en deze zullen littekens achterlaten. Daarnaast kan het diertje zich makkelijk verbranden in de zon. Smeer hem dus goed in met zonnebrand! In de winter is het juist weer zaak om je naakthondje tegen onderkoeling te beschermen, dus een dikke trui is dan gewenst. Houd er ook rekening mee dat je hondje het binnenshuis, net als jij, ook snel koud kan krijgen. Misschien ben je aan het bezuinigen en trek je daarom liever een warme trui aan in plaats van je thermostaat een graadje hoger te zetten. Doe je hondje dan ook tegelijkertijd een trui aan, of ga op zoek naar één van de goedkopere energieleveranciers, zodat je de kachel toch wat kunt opstoken.

 

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs