Hondennamen

Vind hier de leukste hondennamen!

Op onze website kun je terecht voor de beste vergelijkingen als het gaat om de verzekering van uw hond of kat. Met een duidelijk overzicht waarbij de beste dierenverzekeringen netjes op een rijtje zijn gezet, is het afsluiten van een passende dierenverzekering zo gebeurd! Om het net nog wat makkelijker te maken voor u! Hebben wij nu ook nog eens een zeer ruime keuze aan hondennamen voor u op een rijtje gezet, waardoor u naast uw dierenverzekering ook nog voor uw hondennaam bij ons terecht kan! U kunt de hondennamen nu ook filteren op land van herkomst, geslacht en kunt u zelfs kiezen tussen oude en nieuwe hondennamen! Kent u zelf ook een leuke hondennaam en staat hij er nog niet tussen? Zet hem er dan gerust tussen!

Geslacht van uw hond

Populairste hondennamen

Bingo

Benito

Amigo

Zita

Amorito

Aja

Chichi

Bella

Paco

Wat bij hondennamen belangrijk is

Namen veranderen de wereld. Namen geven een gezicht, vergemakkelijken het samenzijn en de communicatie en zorgen ervoor dat vreemden tot vrienden worden. Namen geven uiting aan gevoelens en verlangens en verstevigen de banden met medemensen en dieren. Bij onze huisdieren is de naam een symbool van vertrouwen en de toegenegenheid tussen mens en dier. Een dier dat een naam draagt, neemt voor ons een onbewust een andere positie in: van een ‘voorwerp’ verandert het in een medeschepsel en partner. Van alle dieren die de mens tot metgezel en huisgenoot heeft gekozen, staat de hond ons het meest nabij. Met hem delen we meer als met de kat, we delen ons leven. Hij is een partner bij sport en spel, begeleidt ons tijdens het reizen en de vakantie, is trouw en biedt ons troost. Het voormalige waak en werkdier is al lang de beste vriend van de mens geworden: volwaardig familielid, speelkameraad en beschermer van de kinderen, trouwe begeleider van alleenstaanden en ouderen. De naam van een hond dient dit allemaal uit te drukken: nabijheid en toegenegenheid, saamhorigheid en betrouwbaarheid.

Maar nog veel meer: een hondennaam moet natuurlijk bij de drager ervan passen, hij dient het uiterlijk en het wezen, de afstamming en indien mogelijk ook de individuele kenmerken te beschrijven. En niet zelden verbinden de trotse bezitters aan de naam ook hun eigen verwachtingen en eisen aan hun vierpotige partner. Dat is niet altijd eenvoudig bij een kleine pup, die nog een echte hond moet worden.

Fokkers van rashonden hebben het gemakkelijker: alle honden van hun foklijn hebben dezelfde kennelnaam. De naam begeleidt de hond zijn leven lang, hij en zijn omgeving moeten daarmee in iedere situatie uit de voeten kunnen. Bij katten kan men zijn fantasie de vrije loop laten en hun de avontuurlijkste en meest fantastische namen geven. Zij luisteren ernaar of niet en gaan verder hun eigen weg. Met de hond begeeft met zich in de openbaarheid, zijn naam verbindt hem als een onzichtbare lijn aan zijn bezitter en beschermt hem en anderen voor mogelijke gevaren. Een hondennaam moet geschikt zijn voor het dagelijkse leven en iedere hond dient al vroeg te leren luisteren naar zijn eigen naam.

Alle hondennamen

A

Abby

Abraxas

Achilles

Ada

Adam

Adar

Adi

Admiral

Adonis

Afra

Afro

Agatha